Menzis Tenniskids Feest trekt 1500 kinderen

Menzis Tenniskids Feest trekt 1500 kinderen
 • Sponsoring
 • 9 jul 2018 @ 10:24
 • 12290 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • ActivatieEvenementSport

Dit weekend sloten 1.500 kinderen gezamenlijk hun kidscompetitie af op het Menzis Tenniskids Feest. Om zoveel mogelijk kinderen te laten meegenieten, werd het feest dit jaar op zes verschillende locaties gehouden.

Op zaterdag 7 juli was het festijn in Oud-Beijerland (T.V. Oud-Beijerland), Asten (’t Root) en Haren (Tennis- en Squashclub Haren) en op zondag 8 juli in Alkmaar (T.C. Alkmaar), Den Haag (THOR De Bataaf) en Veenendaal (T.V. Spitsbergen).

Alle aanwezige kinderen genoten het weekend van tennis, fun en entertainment. Zo konden ze tennisclinics volgen, beachtennissen, padellen of meedoen aan glow in the dark tennis. Naast alle tennisactiviteiten werden de kinderen vermaakt met een drumworkshop, goochelshow en de vele aanwezige springkussens. Bart Boonstra (presentator van Nickelodeon) en de Tenniskids mascottes Ace en Love konden ook niet ontbreken op het feest en vermaakten de kinderen.

'Fantastische tennisdag'

'We zijn ontzettend blij dat zes tennisverenigingen samen met ons 1.500 kinderen een fantastische tennisdag hebben gegeven', zegt Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB. 'Plezier in tennis is het allerbelangrijkste, dit zorgt er uiteindelijk voor dat kinderen meer gaan tennissen. Dit zien we ook tijdens de Tenniskids-competitie. Het spelen van wedstrijdjes is een goede manier om kinderen te laten zien hoe leuk tennis is, ook als teamsport.'

De KNLTB en zorgverzekeraar Menzis organiseerden het Tenniskids Feest dit jaar voor de derde maal. Het feest is speciaal voor alle kinderen die meer dan drie keer hebben deelgenomen aan de Tenniskids-competitie.

Het doel van het evenement is om kinderen vaker te laten tennissen en zo meer te laten bewegen. Alle kinderen mochten daarom ook een vriendje of vriendinnetje meenemen, ook als ze niet lid zijn van de KNLTB. Zo konden deze kinderen ook ervaren hoe leuk tennis is. Er zijn zo'n 60.000 kinderen tot en met 12 jaar die tennissen bij een KNLTB-vereniging, waarvan ongeveer 25.000 kinderen tennissen in competitieverband.

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken