Infestos sponsort schaatsen en talentontwikkeling

Infestos sponsort schaatsen en talentontwikkeling
  • Sponsoring
  • 1 aug 2018 @ 07:50
  • Link
  • Jeroen Mirck
    Jeroen Mirck

    Redacteur
    MarketingTribune
  • SportSponsorshipZakelijkPartnership

Zeven Nederlandse topschaatsers, waaronder Ireen Wüst, Esmee Visser en Marcel Bosker, zijn deze week een contract overeengekomen met een nieuw initiatief van investeringsmaatschappij Infestos, gericht op duurzame talentontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven.

Door deze ontwikkelingen heeft Ireen Wüst, de meest succesvolle Nederlandse Olympiër aller tijden, eindelijk een nieuwe ploeg. Ze krijgt gezelschap van Esmee Visser (Olympisch kampioen op de 5.000 meter), Marcel Bosker (Nederlands kampioen allround), Lotte van Beek, Jos de Vos, Louis Hollaar en Marwin Talsma.

De schaatsers zullen worden getraind en gecoacht door Peter Kolder en Wouter Olde Heuvel. Op NOS.nl gaf Kolder inmiddels een interview over de plannen van Infestos.

Breder dan schaatsen alleen

De schaatsers zullen gaan rijden voor een nieuw initiatief dat geïnitieerd wordt door investeringsmaatschappij Infestos uit Enschede. Dit initiatief beoogt zich in te gaan zetten voor duurzame talentontwikkeling in de sport, breder dan schaatsen alleen, en het bedrijfsleven.

De tenaamstelling van de schaatsploeg zal nader worden ingevuld. Infestos kiest er bewust voor niet haar naam aan deze schaatsploeg te verbinden, aangezien zij werkt aan een ‘open platform’ waarbij ook andere partijen zich kunnen aansluiten om zich in te zetten voor talentontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven.

Wat wil Infestos precies?

Gerard Kemkers, voormalig schaatser en trainer/coach van de TVM-schaatsploeg, zal zich vanaf 1 november namens Infestos in gaan zetten voor de verdere concretisering van dit talentenprogramma, waarvan de plannen komende tijd verder zullen worden verkend en uitgewerkt.

Infestos is een duurzame investeringsmaatschappij gericht op het ondernemend en hands-on investeren van familiekapitaal. Infestos is opgericht in 1999 en bestaat uit een team van ervaren professionals met een brede expertise. Naast participaties in bedrijven maakt Infestos zich sterk voor het duurzaam renoveren van monumentaal vastgoed en via de Infestos Foundation zet Infestos zich in voor het duurzaam verbeteren van leefomstandigheden en talentonwikkeling. Via de Infestos Academy zet Infestos zich in voor duurzame talentontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken