Abax steunt sporttalenten Supusepa en Houtman

Abax steunt sporttalenten Supusepa en Houtman
 • Sponsoring
 • 20 sep 2018 @ 21:30
 • 17221 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • SponsoringSportOlympische Spelen

Na een stevige selectieprocedure zijn judoka Nyssa Supusepa (16) en wedstrijdzeiler Scipio Houtman (20) gekozen als Abax Talents.

Met de ondersteuning van de telematica-specialist krijgt Houtman een steuntje in de rug om de Olympische Spelen van 2020 in Tokio te behalen. Supusepa focust zich op het Nederlands kampioenschap volgend jaar en de Europa Cup-toernooien voor sporters onder achttien jaar.  

De inschrijving voor Abax Talents startte begin maart in alle Europese landen waar het van origine Noorse Abax een kantoor heeft. In Nederland liep het aantal aanmeldingen storm. Een selectie van jonge talenten werd uitgenodigd om hun doelen en ambities persoonlijk toe te lichten. Uiteindelijk werden Supusepa en Houtman gekozen: zij mogen zich nu ABAX Talent noemen. 

Zeiler met Olympische ambities

Houtman is een wedstrijdzeiler uit de talentploeg van Delta Lloyd. Sinds vorig jaar zeilt hij in de 49er-klasse met nog vijf andere talenten. Het voornaamste doel van Houtman is deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio over twee jaar. Tijdens het Nederlands kampioenschap vorige week won Houtman samen met Lars van Stekelenborg brons in de 49er-klasse. 

'Ik vind het heel tof dat bedrijven de link leggen tussen talentontwikkeling in topsport en in het bedrijfsleven. Abax ziet hier de waarde van in en hebben dus ook een langetermijnvisie', aldus Houtman. 'Dankzij het contract kan ik betere trainingskampen volgen en ervaring opdoen met wedstrijden in het buitenland, waardoor ik een beter programma kan afwerken als voorbereiding op de grote toernooien.'

Uit schaduw van tweelingzus

Judoka Supusepa heeft het afgelopen jaar grote stappen gezet, waarmee ze ook uit de schaduw van haar tweelingzus en eveneens judo-talent Joshlyn stapt. Recent schreef ze het Dutch Open Espoir, een internationaal hoog aangeschreven judo-toernooi, op haar naam. En ook won ze het Noord-Hollands kampioenschap in haar gewichtsklasse. Supusepa is al zeker van deelname aan de Europa Cup-toernooien komend jaar en ze heeft ook haar zinnen gezet op het komende NK, EK, WK en de Jeugd Olympische Spelen. 

'Ik waardeer het enorm dat Abax tijd en energie in mij steekt. Het opent deuren en maakt meer mogelijk voor mij. Ik kan bijvoorbeeld meer trainingen financieren en reiskosten betalen. Het is altijd fijn om te weten dat je gesteund wordt in het najagen van je dromen', aldus Supusepa. “On the tatami I stand alone, but I got Abax on my side.'

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken