Team Gullit sluit eSports-deal met Robey

Team Gullit sluit eSports-deal met Robey
  • Sponsoring
  • 1 feb 2019 @ 12:02
  • Link
  • Jeroen Mirck
    Jeroen Mirck

    Redacteur
    MarketingTribune
  • VoetbalPartnershipeSports

Robey Sportswear en Team Gullit hebben een deal gesloten om sportkleding naar eSports te brengen. 'Baanbrekend', zeggen beide partijen, want andere traditionele fabrikanten van sportkleding hebben tot op heden nog niet expliciet de stap gezet richting esSports.

De samenwerking zal gericht zijn op het creëren van merchandise. Samen hebben de twee partijen een uniek wedstrijdshirt en een reeks andere producten gemaakt die vanaf vandaag te koop zullen zijn in de webshop van Team Gullit. 

'De voetbalclubs Sparta Rotterdam en Willem II spelen al een aantal jaar in Robey', zegt Toine van den Beg, brandmanager van Robey. 'Vanaf komend seizoen kunnen wij met trots ook Team Gullit aan dit rijtje toevoegen en maken we als een van de eerste sportmerken zeer gericht de stap naar esports.'  

Groeimarkt

Robey ziet Team Gullit als een van de pioniers in deze enorme groeimarkt. 'Mede daarom zijn we zeer verheugd op deze samenwerking. Samen met Team Gullit hebben wij een unieke clubcollectie samengesteld die onder meer bestaat uit de 'Custom Made Team Gullit Home Jersey'. Zo wordt Team Gullit een van de eerste FIFA-teams met een volledig ontwikkelde merchandise-lijn.'

Ook Corné Dubelaar, oprichter van Team Gullit, is trots op de nieuwe samenwerking. 'Net zoals bij de oprichting van het team doen we iets vernieuwends met deze samenwerking. Na de lancering van Team Gullit zijn meerdere voetballers (zoals Mesut Ozil en Christian Fuchs) hun eigen FIFA-team gestart. Ik hoop dat wij door middel van deze samenwerking de sport- en esports-wereld weer iets dichter bij elkaar brengen.'

Wat is Team Gullit?

Voor de oprichting van Team Gullit was het vaak lastig is om als esports-talent door te breken op het internationale podium zonder onderdeel te zijn van een professionele voetbalclub. Het team biedt veelbelovende talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen om hun spel naar een hoger niveau te tillen, zodat ze de sterren van de volgende generatie kunnen worden.

De academy ondersteunt haar spelers op het gebied van training en coaching. Daarnaast ontwikkelt Team Gullit eigen softwaretools om de gameplay van de talenten op zowel strategisch als tactisch niveau te analyseren en te verbeteren. Verder begeleidt het de talenten op managementgebied, bij het combineren van studie en gaming en met het omgaan met social media.  

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken