Salesforce en War Child helpen kinderen van vluchtelingen

Salesforce en War Child helpen kinderen van vluchtelingen
 • Sponsoring
 • 8 mrt 2019 @ 09:34
 • 17404 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • E-commerceInnovatieMaatschappij

Salesforce en War Child helpen vluchtelingenkinderen traumatische ervaringen te verwerken met programma TeamUp. Tijdens de Salesforce World Tour Amsterdam doneerde het bedrijf 100.000 dollar aan de NGO.

De donatie is bestemd voorTeamUp, het programma voor kinderen van vluchtelingen in Nederland. Salesforce ondersteunt dit programma omdat de organisatie zich hard maakt voor gelijke kansen voor iedereen.

Het programma TeamUp is een initiatief van War Child, Save the Children en Unicef Nederland om kinderen die getroffen zijn door conflicten te ondersteunen met hun sociaal-emotionele ontwikkeling door middel van gestructureerde sport- en spelactiviteiten. Dit programma werd eerst uitsluitend aangeboden voor kinderen in asielzoekerscentra, maar heeft zich door het succes uitgebreid naar Nederlandse scholen met nieuwkomers.

Uitbreiding van TeamUp

Met de donatie van onder andere Salesforce kan TeamUp het programma uitbreiden van 7 naar 16 scholen, en tenminste aan 240 kinderen en 48 leraren hulp bieden.

'Wij vinden dat je als organisatie anders zaken kunt doen en actief bij kunt dragen aan het verbeteren van de wereld. Salesforce.org gelooft net als War Child dat iedereen gelijke kansen moet krijgen. Wij ondersteunen dit prachtige initiatief van War Child daarom graag', aldus Anouska Post, Regional Vice President Sales NGO van Salesforce.

De donatie voor TeamUp komt van Salesforce.org, de non-profit social enterprise van Salesforce die op dezelfde dag is opgericht als de organisatie twintig jaar geleden. Het begon met het 1/1/1-model waarbij de organisatie zich committeert om 1% van de tijd, 1% van het vermogen en 1% van de producten/diensten te investeren in gemeenschappen waarin de organisatie actief is. Dit is uitgegroeid tot de social enterprise die het vandaag de dag is. 

War Child werkt met Salesforce

War Child maakt al jaren gebruik van de Salesforce-technologie in binnen- en buitenland om bijvoorbeeld de financiering van programma’s, de donateurs, relaties en vrijwilligers te beheren. Dit draagt bij aan het automatiseren en stroomlijnen van hun operationele activiteiten, wat ervoor zorgt dat zoveel mogelijk van alle inzet van War Child bij het uiteindelijke doel terecht komt.

Frank Velthuizen, programmadirecteur TeamUp (War Child): 'We zijn heel blij met de relatie tussen War Child en Salesforce. De technologie van Salesforce gebruiken we al tijden om efficiënter onze doelen te bereiken. Door deze donatie  kunnen we veel gevluchte kinderen in Nederland steunen en ons werk verder uitbreiden om de komende jaren nog meer kinderen te bereiken.'

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken