Opbrengst Elfsteden-zwemtocht passeert de 5 miljoen

Opbrengst Elfsteden-zwemtocht passeert de 5 miljoen
  • Sponsoring
  • 26 jun 2019 @ 13:11
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FondsenwervingMarketing

Internationale aandacht en respect oogstte atleet Maarten van der Weijden met zijn Elfstedentocht door het water. Maar liefst 7800 baantjes in een zwembad staan gelijk aan de overbrugde afstand, maar ook met zijn fundraising brak de zwemmer het eigen record: de teller passeerde inmiddels de 5 miljoen euro.

Nederland heeft inmiddels een nieuw spreekwoord: 'Lukt het de eerste keer niet, probeer het dan een tweede keer.' Over het succes daarvan was nog niet iedereen zeker, toen Van Der Weijden zijn herkansing aankondigde op het recente SAN Gala, voor 900 vakgenoten uit de marketingcommunicatie. Al hielden sommigen het al niet droog wegens zijn goede intenties. Met enige verbazing en met grote bewondering zagen we vervolgens afgelopen weekend hoe de atleet de daad bij het woord voegde en een ongekende afstand zwemmend volbracht.

Elf gesponsorde doelen in kankeronderzoek
Tijdens de finish stond de fundraise-teller nog op 3,9 miljoen euro, iets minder dan de opbrengst van zijn vorige gestaakte tocht. Inmiddels is ook dit record gesneuveld en bedraagt de stand vandaag 5.100.819,48 euro. De opbrengst komt ook dit keer voor de volle 100% ten goede aan kankerpatiënten. Daarnaast konden meezwemmers zelf kiezen voor welk van de 11 doelen zij specifiek geld wilden ophalen. Van der Weijden: 'We hebben met professionals en patiënten zorgvuldig 11 nieuwe doelen -onderzoeken en projecten- uitgezocht. Een deel is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven. Maar kwaliteit van leven tijdens en na kanker, is ook erg belangrijk voor patiënten. Ook daar wil ik mij graag voor inzetten.'

Dierbaren dichtbij
Zo bracht Van Der Weijden met zijn Foundation onder meer geld bijeen voor minder belastende kankerbehandelingen, nieuwe therapieën, maar ook koppelbedden voor patiënten die hun laatste dagen graag hun dierbaren dichtbij zich hebben. Meer informatie over de gesponsorde doelen is hier te vinden.

(PvWK)


Reacties op Facebook onder de live stream.

Bekijk hier de route terug.
Meer info: www.11stedenzwemtocht.nl
Hieronder terugblik (video) door Maarten van der Weijden



Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken