Euro 2020 vaart mee met Canal Parade

Euro 2020 vaart mee met Canal Parade
 • Sponsoring
 • 25 jul 2019 @ 12:02
 • 16083 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • MVOEvenementMaatschappijVoetbal

De Euro 2020-organisatie van speelstad Amsterdam vaart op 3 augustus in een eigen boot mee met de feestelijke botenparade van Pride Amsterdam. Ook voetbalbond Uefa vaart mee - een noviteit.

De Nederlandse organisatie van Euro 2020 is een samenwerking tussen Gemeente Amsterdam, KNVB, Johan Cruijff Arena en Schiphol. Op de 'EK-boot' staat een diverse vertegenwoordiging van fans, vrijwilligers, voetballers en de organisatie. Aanwezig zijn onder meer de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (sport), journalisten Barbara Barend en Hélène Hendriks en Stichting Roze Voetbal Fanclubs. 

Welkom en veilig

Met de Euro 2020-boot wil de organisatie de boodschap uitdragen dat iedereen zich welkom en veilig voelt, en dat iedereen de vrijheid voelt om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, ook tijdens het EK Voetbal volgend jaar. 

Euro 2020 vindt volgend jaar juni plaats in twaalf Europese steden, waaronder Amsterdam. In de Johan Cruijff Arena vinden drie groepswedstrijden van Poule C en een achtste finale plaats. Euro 2020 is daarmee één van de grootste aankomende sporttoernooien in ons land.

Inclusiviteit in voetbal

De Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (D66) organiseerde eerder een gesprek in de ambtswoning over inclusiviteit binnen de sport en ziet de aanwezigheid van de UEFA als een belangrijke stap. 'Sport is bij uitstek geschikt om te verbinden, door alle lagen van de bevolking heen. Kijk maar naar hoeveel Nederlanders naar onze OranjeLeeuwinnen hebben gekeken. Sport heeft daarmee een enorme potentie, maar is nog niet inclusief genoeg. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, bij het turnen, bij hockey, maar zeker en juist ook bij een volkssport als voetbal. Daarmee ben ik er enorm trots op dat de Europese voetbalfederatie UEFA zich nu uitspreekt en meevaart met de Amsterdamse Pride.'

Elk jaar wordt er tijdens Pride Amsterdam aandacht gevraagd voor de rechten en acceptatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders en intersekse. Het evenement, waarvan de botenparade het hoogtepunt is, vindt plaats van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus.

Bijzondere opzet van EK

Vanwege het zestigjarig jubileum van het Europees kampioenschap in 2020, heeft de UEFA gekozen voor een bijzondere opzet: een evenement dat in maar liefst twaalf verschillende landen wordt gehouden. De 24 gekwalificeerde landen spelen in maar liefst twaalf verschillende Europese steden. De speelsteden van EURO 2020 zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en St. Petersburg.

De openingswedstrijd wordt op 12 juni in Rome gespeeld en de halve finales op 7 en 8 juli in Londen, net als de finale op 12 juli.  Tot vorige week kon men zich registreren voor de algemene kaartverkoop. Als het Nederlands elftal zich kwalificeert, dan gaan eind dit jaar de tickets voor de Oranje ClubCardhouders in de verkoop via de KNVB.

Zes jaar geleden voer de KNVB ook al mee met (toen nog) Gay Pride. Bekijk een video van die toch op de KNVB-website.Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken