Qatar Airways sponsort grootste hippische evenement ooit in Rotterdam

Qatar Airways sponsort grootste hippische evenement ooit in Rotterdam
 • Sponsoring
 • 10 jul 2019 @ 12:28
 • 11952 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • SportSponsoringEvenementPartnership

Qatar Airways heeft zich als Airline Partner verbonden aan de Longines FEI European Championships, het grootste hippische evenement ooit in Rotterdam. Stichting CHIO Rotterdam host in augustus drie Europese kampioenschappen in Rotterdam: springen, dressuur en para-dressuur.

De FEI European Championships Jumping, Dressage & Para-Dressage brengen een week lang 'topsport van het hoogste niveau op een fantastische locatie met een uiteenlopend side-eventsprogramma', aldus de organisatie Qatar Airways ziet dit evenement als 'een uitgelezen kans om haar unieke product voor te stellen aan de liefhebbers van de paardensport'. De luchtvaartmaatschappij werd onlangs voor de vijfde maal erkend als ‘World’s Best Airline’ bij de World Airline Awards 2019 en wil dat graag uitdragen.

Hippische expertise

De staat Qatar heeft bovendien een sterke affiniteit met paarden. De zorg voor paarden is verweven met de Qatari cultuur en door de geschiedenis heen ontwikkelde het land ruime hippische expertise. Deze traditie is onderdeel geworden van Qatar Airways, waarvan de cargo-afdeling een reputatie heeft opgebouwd voor het vervoeren van kostbare paarden in de spring-, dressuur- en racesport. 

'Het CHIO Rotterdam bindt graag mooie merken aan zich. En dat dan in het jaar van onze EK’s Qatar Airways besluit om zich als sponsor aan de toernooien te verbinden, is voor ons een feest', aldus Fred Rozendaal, algemeen directeur van de Longines FEI Europese Kampioenschappen Rotterdam 2019.

Paardenvervoer

De vrachtdivisie heeft veel ervaring in het vervoer van paarden over de hele wereld, zowel met lijn- als chartervluchten. De processen voor de omgang met dieren zijn volledig in overeenstemming met de IATA's Live Animals Regulations. De vrachtvervoerder biedt een moderne vloot bestaande uit Boeing 777, Airbus A330 en Boeing 747 met gecontroleerde temperatuurzones, een netwerk van meer dan 160 bestemmingen, ruime en comfortabele paardenboxen en stoelen voor jockeys aan boord van de vrachtvliegtuigen.

Het product QR Live van de vrachtvervoerder biedt luchtvervoer van wereldklasse voor levende dieren, waaronder paarden, en garandeert de veiligste en meest comfortabele reis voor deze kostbare dieren.

Qatar Airways heeft momenteel een moderne vloot van meer dan 250 vliegtuigen, die via haar hub Hamad International Airport (HIA) meer dan 160 bestemmingen wereldwijd aanvliegen.

Alle info over de Longines FEI European Championships in Rotterdam is te vinden op www.rotterdam2019.com.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken