Western Union redt Zomercarnaval

Western Union redt Zomercarnaval
 • Sponsoring
 • 5 jul 2019 @ 00:19
 • 16863 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • Kunst & CultuurActivatieEvenement

Zomercarnaval Rotterdam zat lang in spanning, maar heeft uiteindelijk een hoofdsponsor én een loods voor de praalwagens gevonden. Western Union Money Transfer is de nieuwe hoofdsponsor van het evenement.

Een paar maanden geleden zag de organisatie van het evenement nog een andere sponsordeal mislopen door alle hectiek rond Brexit. Een producent van in Engeland gebottelde Caribische drankjes durfde het uiteindelijk niet aan.

Voor het Rotterdamse Zomercarnaval, dat alweer eind juli op de agenda staat, is deze samenwerking 'een uitstekende match', zo meldt Guus Dutrieux, directeur van Rotterdam Unlimited, waarvan Zomercarnaval een onderdeel is. 'Beide partners richten zich op het bij elkaar brengen van mensen en het overbruggen van afstanden, zowel cultureel als geografisch.'

Kracht van social media

Na tijden van spanning regent het nu goed nieuws voor het Rotterdamse Zomercarnaval, meldt EZ Press. Op het allerlaatste moment is door de kracht van (social) media een loods gevonden in het Botlekgebied, en dus ook een grote sponsor.

De moed begon de organisatie van het Zomercarnaval naar verluidt langzaam maar zeker in de schoenen te zakken, na stad en land afgezocht te hebben naar een loods. Tot de redder in nood, Johan Booij van S.T.R. Logistics, festivaldirecteur Guus Dutrieux benaderde. 'Johan Booij heeft onze noodkreet opgepikt in de media, en benaderde mij via LinkedIn. Deze held heeft Zomercarnaval gered', aldus Guus Dutrieux.

De loods op het Distripark Botlek is vijfduizend vierkante meter groot. Daarvan wordt nu duizend vierkante meter (vrijwel kosteloos) ter beschikking gesteld voor de praalwagens en sponsorwagens van het Zomercarnaval.

Veelkleurig straatfestival

Het Zomercarnaval bestaat sinds 1984 en is ontstaan uit de Antilliaanse carnavalstraditie met als doel cultuurontmoeting te entameren. Dit jaar vindt de 34e editie van Zomercarnaval plaats op 26 en 27 juli, dit alles binnen het grootste, meest uitbundige en veelkleurige straatfestival van Europa, Rotterdam Unlimited, wat van 23 t/m 27 juli het stadshart van Rotterdam in wereldse sferen hult.

Een feestelijke vijfdaagse met concerten, dansdemo's, parades, feesten en nog veel meer met culturele diversiteit als feestelijk middelpunt. Een mix van nationale en internationale artiesten, de jaarlijks terugkerende, Battle of Drums en als ‘grande finale’ de traditionele en kleurrijke Zomercarnaval Straatparade.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken