Roompot maakt van World Cleanup Day groots event

Roompot maakt van World Cleanup Day groots event
 • Sponsoring
 • 15 sep 2021 @ 10:10
 • 20216 x gelezen
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Zaterdag 18 september vindt de 4e editie van de World Cleanup Day in Nederland plaats. Roompot organiseert dan een groots Cleanup event met tal van activiteiten ter land en op het water in Zeeland, naast de tientallen opruimacties door heel Nederland.

Honderden medewerkers en gasten van Roompot nemen dan vrijwillig deel aan de grootste opruimactie van het land. Met succes, zo ruimden de medewerkers en gasten in 2019 10% van al het zwerfafval op dat die dag werd opgeraapt

Groots event
Als partner van de World Cleanup Day en de Plastic Soup Foundation wil Roompot zijn inspanning dit jaar nog vergroten. De 4e editie van de World Cleanup Day in Nederland mag een groots event worden. Zoals de voorbije jaren heeft Roompot tientallen opruimacties bij de Plastic Soup Foundation aangemeld. Hiervoor kunnen gasten, buurtbewoners en medewerkers zich via de website van de World Cleanup Day aanmelden en zo zwerfaval op zaterdag 18 september mee helpen opruimen.

Naast die inspanningen organiseert Roompot op het Beach Resort in Kamperland (Zeeland) tijdens Cleanup Day ook tal van activiteiten voor zijn gasten. Het doel van die activiteiten is jong en oud(er) bewust te maken van hoeveel zwerfafval mensen achterlaten en hen op een leuke manier te betrekken bij het opruimen van dat afval.

Crazy Cleanup Challenge
Gasten en medewerkers worden op Kamperland uitgenodigd om zoveel mogelijk plastic flessen, hout, verpakkingsmateriaal en blikken te verzamelen en te registreren via een app. Dat afval verzamelen ze allemaal in een grote ‘recycle hub’ die Roompot dan zal onthullen. Van daaruit vertrekt dat afval gescheiden om gerecycled te worden.

Street art
Om het extra leuk te maken voor de kids en hen nog bewuster te maken van wat men allemaal in de natuur weggooit, organiseert het Sport & Entertainment team van Roompot extra leuke activiteiten. Zo zullen ze met afval mooie street art maken en al doende leren hoe belangrijk circulariteit voor onze planeet is.

Schaatsster Irene Schouten
Roompot zal zijn inspanningen in Kamperland niet beperken tot zwerfafval dat op de grond te vinden is. Het trekt ook het water op. Schaatsster en wereldkampioene Irene Schouten organiseert die dag workshops supfietsen. Tijdens die workshop zullen gasten al suppend afval uit het water halen. 

Daarnaast zet komt het team van de familiehaven Roompot Marin op Kamperland in actie om gasten per boot naar moeilijk toegankelijke stranden te brengen. Daar wordt zelden afval achtergelaten, maar spoelt helaas heel wat troep aan.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken