Pampers in actie voor prematurenzorg

Pampers in actie voor prematurenzorg
  • Sponsoring
  • 25 okt 2022 @ 10:22
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

Bij luierfabrikant Pampers staat de maand november in het teken van te vroeg geboren baby’s en hun ouders. Pampers vraagt in samenwerking met Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis en Care4Neo aandacht voor het belang van de beste zorg voor prematuren.

Elk jaar wordt 1 op de 10 baby’s wereldwijd te vroeg geboren. Hoe jonger de baby’s zijn als ze geboren worden, hoe kwetsbaarder ze zijn. Pampers zet zich in voor deze premature baby’s en hun families, door de allerkleinste luier te bieden die aan de specifieke behoeften van te vroeg geboren baby’s voldoet. De prematuren luiers van Pampers zijn een extra zachte aanraking voor de gevoelige huid.

Beste prematurenzorg
Pampers wijdt dit jaar de hele maand november aan de beste zorg voor premature baby’s en hun ouders, met in het bijzonder Wereld Prematuren dag op 17 november. Samen met haar partners zet Pampers zich hier tijdens deze maand op verschillende manieren voor in.  

Via verschillende mediakanalen wordt extra zichtbaarheid gecreëerd voor het belang van prematurenzorg. Zo delen experts van Care4Neo op 11 en 16 november op het Instagram account van Pampers tijdens een live Instagram sessie informatie over de benodigde specialistische zorg en beantwoorden vragen van ouders. Vanuit Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) zal er op Wereld Prematurendag aandacht worden gevraagd voor prematurenzorg. In samenwerking met ambassadeurs vraagt Pampers aandacht voor dit onderwerp via sociale media en roept op om ervaringen te delen, onder de hashtags #samenvoorprematuren en #pampersvoorpreemies.  

Pampers ambassadeur Kim Kötter bezocht de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, wat onderdeel van het UMC Utrecht is, om met eigen ogen te zien hoe belangrijk specialistische zorg is voor de allerkleinsten onder ons en om met kersverse ouders en zorgprofessionals in gesprek te gaan over dit belangrijke onderwerp. Zij zal haar inzichten delen met haar volgers en hen aanmoedigen om ervaringen te delen.

Schenking
Naast het creëren van bewustwording komt Pampers ook in actie door een schenking te doen aan haar partners. Voor iedere maandbox Pampers luiers en luierbroekjes die van 24 oktober t/m 27 november bij Bol.com wordt gekocht, schenkt Pampers aan Vrienden UMC Utrecht & het Wilhelmina Kinderziekenhuis en aan Care4Neo.
Door de schenking wordt er op verschillende manieren aandacht besteed aan prematurenzorg. Zo schenkt Pampers via Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis, het goede doel van het (kinder)ziekenhuis, en draagt zo bij aan de aanschaf van slimme couveuse camera’s voor de NICU van het WKZ. Deze slimme camera’s worden in de couveuses. Met de camera is voor zowel verpleging als ouders te zien wanneer de baby wakker is en dus verzorgd kan worden, zonder dat de slaap van de baby verstoord wordt. Daarnaast kunnen ouders via deze camera straks 24/7 in contact blijven met hun baby. Met de slimme couveuse camera’s is zelfs overleg op afstand mogelijk, tussen ouders en zorgmedewerkers. 

Slaap
'Slaap is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van premature baby’s, zowel op korte als op lange termijn. Dankzij de beelden die de slimme camera maakt, kunnen de verpleegkundigen en de ouders zien of de baby slaapt zonder dat de deken van de couveuse wordt gehaald. Activiteiten zoals het verschonen van een luier kunnen dan zo veel mogelijk worden uitgevoerd als de baby wakker is. We zijn heel blij dat Pampers meer zichtbaarheid geeft aan prematurenzorg en dat Pampers in actie komt om de aanschaf van de slimme couveuse camera’s mogelijk te maken.’, zegt neonatoloog dr. Jeroen Dudink in het WKZ.  

Met de schenking aan Care4Neo, de grootste neonatologie-patiëntenvereniging van Europa, draagt Pampers daarnaast bij aan het couveusedagboek van Care4Neo. In het couveusedagboek kunnen ouders en verpleegkundigen hun ervaringen en verhalen opschrijven en meer informatie en tips vinden. Dit biedt ouders van couveusebaby’s houvast in een hectische en angstige tijd.

Yvonne Meijerink, voorzitter Care4Neo, legt uit: ‘De eerste weken na een vroeggeboorte kunnen zwaar zijn voor ouders, er komt veel op ze af. Het couveusedagboek biedt hen kracht en houvast in deze moeilijke tijd, omdat schrijven helend kan zijn in deze stressvolle situatie. We zijn blij dat we onze samenwerking met Pampers voortzetten en hierdoor ouders kunnen blijven steunen.’

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken