Sten Richters gaat met Cupra voor wereldtop padel

Sten Richters gaat met Cupra voor wereldtop padel
 • Sponsoring
 • 19 jan 2023 @ 15:12
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Hoewel padel momenteel de snelst groeiende sport van Nederland is, speelt ons land nog geen hoofdrol op het internationale padelpodium. Automerk Cupra Nederland wil de doorbraak naar de wereldtop helpen forceren en slaat daarvoor de handen ineen met Sten Richters, Nederlands nummer 1.

Padel wint in ons land in rap tempo aan populariteit. Toch is het niet zo verwonderlijk dat Nederland nog geen mondiale padel-toppers heeft: de sport is hier nog relatief nieuw. Vooral in Zuid-Europese landen wordt padel al (veel) langer beoefend. De 23-jarige Sten Richters uit Pijnacker is drievoudig Nederlands kampioen en schurkt tegen de mondiale top 150 aan. Zijn doel is om door te stoten naar de internationale padel top 100 en in de toekomst - hopende dat padel uitgroeit van een demo-sport naar een Olympische discipline - uiteindelijk samen met Team NL af te reizen naar de Olympische Spelen. Sten traint in de wintermaanden bij de befaamde M3 academy in Madrid.

‘Net zoals CUPRA binnen de internationale auto-industrie een pioniersrol heeft en zich gaat mengen met de wereldtop, hoop ik diezelfde rol te gaan vervullen op het mondiale padel-podium’, aldus Sten Richters. ‘Voor mijn sport ben ik zowel in Nederland als internationaal veel onderweg en maak ik veel kilometers, dus Cupra’s support in mijn persoonlijke mobiliteit kan ik zeer goed gebruiken. De Cupra Formentor weerspiegelt mijn eigen sportieve karakter, biedt tegelijkertijd volop ruimte om mijn padel-gear kwijt te kunnen en onderstreept zijn sportieve looks met geëlektrificeerde prestaties.’

Maarten Janssen, Managing Director van Cupra Nederland: ‘Als jong merk herkennen we de ambitie en de drive van Sten. Tegelijkertijd zien we ook zijn talent. Sten heeft het in zich om door te stoten naar de wereldtop, al helemaal als je bedenkt dat hij pas 23 is en de sterspelers van nu 30-35 jaar oud zijn. Samen met Sten gaan we het ambitieuze avontuur aan. Wij moedigen hem aan en ondersteunen hem maximaal. We zijn trots dat Sten nu deel uitmaakt van de Nederlandse Cupra Tribe én dat hij een actieve rol gaat vervullen bij de padel-activiteiten die Cupra in 2023 organiseert: stay tuned!'

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken