Start-up festival Uprise zindert van energie en creativiteit

Start-up festival Uprise zindert van energie en creativiteit
  • Algemeen
  • 27 mrt 2015 @ 17:32
  • Link
  • Redactie MarketingTribune
    Redactie MarketingTribune


  • EvenementInnovatie

In de Amsterdamse evenementenlocatie 'Loods Roest' kwamen gisteren ongeveer vierduizend bezoekers samen voor het Uprise Startup Festival, het eerste officiële startup festival in Nederland. Op het evenement konden bezoekers onder meer demo's van producten zien van start-ups, solliciteren bij een van de 100 exposerende bedrijven en meedoen aan workshops.

Overal staan standjes met enthousiaste jonge ondernemers met een idee waar zij in geloven. Het zijn mensen aan wie begrippen zoals vast contract, loondienst, 9 tot 5 mentaliteit en de week is weer doormidden vreemde begrippen zijn. Deze zaal vibreert en zindert van energie, bijna tastbare good vibes. Medeorganisator, en directeur van het snel groeiende bureau Glasnost, Wouter Glaser is de verzinnebeelding van deze creativiteit en energie. Met aanstekelijk enthousiasme geeft hij een rondleiding door de zaal, waar het meer dan eens filelopen is.

Hij verhaalt over de startups die de maatschappij de komende jaren wellicht gaan verrijken, misschien mislukken, of in het beste geval mede gaan bepalen. Een persoonlijke fitnescoach die je dagelijks adviseert via de App, een goedkope autoverhuurdienst die gebruik maakt van ‘buren’, een social medianetwerk dat wordt samengesteld op basis van gedeelde interesses en een crowdfundingplatform waar in plaats van geld aan mensen wordt gevraagd om hun social reach (lees: hun Tweet) te doneren voor het verspreiden van nieuws, vormen nog maar een kleine greep uit de ondernemers die zich vandaag presenteren.

De resultaten aan het eind van de dag spreken boekdelen:
* Zo lanceerde Rockstart, een incubatieprogramma voor start-ups, een apprentice programma voor top-studenten om start-ups te helpen hun uitdagingen op te lossen.
* Open House, de business incubator voor de evenement en muziek industrie, kondigde het nieuwe programma Nature Calls aan. Het programma stimuleert start-ups in energie, water en afval-oplossingen.
* De Startup Foundation begint een co-working en evenementruimte in Rotterdam die in het teken staan van start-ups die willen groeien.
* Impact Hub Amsterdam heeft op Uprise hun eerste ‘scaling’-programma aangekondigd. Dit programma haalt internationale startups naar Nederland en helpt ze te groeien. Ook willen zij hetzelfde doen voor ambitieuze Nederlandse ondernemers in het buitenland. Dit alles met een focus op economische ontwikkeling gecombineerd met een sociale missie.

Initiatiefnemer is de Ierse Paul O'Conell, de eigenaar van Dutch Startup Jobs, hij keek met trots terug op een drukbezochte dag waarin de energie zo’n beetje tastbaar was. ‘Als niet-Nederlander was het een uitdaging om zoiets groots in Amsterdam te organiseren op dit niveau. Desondanks kan ik door mijn internationale netwerk verschillende culturen aan UPRISE verbinden en dit heeft gezorgd dat het een groot succes is geworden.’

Gezien de hoge opkomst gaat het Uprise startup festival een nieuwe editie organiseren, mogelijk nog dit jaar.
 


Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken