MBO College en NEP starten media-opleiding

MBO College en NEP starten media-opleiding
  • Media
  • 13 jan 2016 @ 10:07
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • InnovatieVideoMediaTelevisie

NEP, wereldmarktleider in facilitaire en technische dienstverlening in de tv-industrie, bundelt de krachten met MBO College Hilversum om samen een specialisatie Mediatechnologie te starten. Deze opleiding is specifiek gericht op de combinatie IT en video. Dankzij de innovaties op deze gebieden is er een nieuwe generatie IT-specialisten nodig. Deze samenwerking stimuleert verdere groei van de industrie.

NEP is het grootste mediatechnologiebedrijf ter wereld en maakt onder meer de grootste sportevenementen, shows en live events ter wereld mogelijk. Het Creative Technology hoofdkantoor van NEP bevindt zich op het Media Park in Hilversum. Hier worden dagelijks honderden uren aan content verwerkt en wordt gezocht naar de nieuwste technieken om slimmer en sneller video content te produceren, te verwerken en te distribueren. NEP zoekt voortdurend nieuw talent en start daarom met MBO College Hilversum de specialisatie opleiding Mediatechnologie.

De opleiding Mediatechnologie is op MBO-4 niveau en duurt drie jaar. De lessen worden onder andere gegeven midden in het hart van de media op de leslocatie van het MBO College, Studio 6 op het Media Park in Hilversum, en in de kantoren van NEP. Omdat studenten aan echte praktijkopdrachten werken ontstaat een nauwe band met de techniek, het bedrijf en toekomstige collega’s.

'Media is in rap tempo gedigitaliseerd', aldus Ralf van Vegten, CIO bij NEP The Netherlands. 'De vraag naar IT-specialisten was nog nooit zo groot: binnen nu en twee jaar komt Europa één miljoen IT-specialisten tekort. Er wordt geen televisieprogramma meer gemaakt, zonder de tussenkomst van mediatechnologie specialisten. De Nederlandse media-industrie behoort gelukkig tot één van de meest vooruitstrevende ter wereld. Nergens wordt meer ontwikkeld en geïnnoveerd op het gebied van TV-producties, studio-automatisering, TV-formats en de verwerking van videocontent. Met de studie Mediatechnologie willen we aanstormend talent opleiden en ervoor zorgen dat niet alleen wij, maar de hele media-industrie, op hoog niveau kunnen blijven opereren.'

Liza Fahner, manager bij MBO College Hilversum: 'Mediatechnologie is bedoeld voor jongeren bij wie IT-systemen, netwerken en nieuwsgierigheid naar de nieuwste mediatechnieken in het DNA zitten. Tijdens deze specialisatie leer je onder meer hoe je een media IT-systeem bouwt, hoe webcontent, social media content en live video streaming de nieuwe manier van TV kijken mogelijk maakt. Na afloop van de opleiding weet je precies hoe montagesystemen, transcoders, contentdistributienetwerken en datacenters werken. Je kunt TV-makers ondersteunen en zorgt dat alle programma’s op tijd op TV en internet te zien zijn. Kortom, je komt te werken in het kloppend hart van de media.'

Op donderdag 14 januari organiseert MBO College Hilversum een open dag. NEP (The Netherlands) is daarbij aanwezig met een registratiewagen (OBV), een groot LED-scherm van Faber AV, ook onderdeel van NEP, en alle bijbehorende technieken. Inschrijven kan hier.

Op woensdag 17 februari organiseren MBO College Hilversum en NEP (The Netherlands) een kennismakingsmiddag op het Media Park, waarbij geïnteresseerde jongeren een kijkje kunnen nemen achter de schermen in de studio’s, postproductiefaciliteiten en technologie-hub van NEP.

www.ikkiesmedia.nl



Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken