Campina met Olympisch én Paralympisch TeamNL mee naar Tokio

Campina met Olympisch én Paralympisch TeamNL mee naar Tokio
  • Sponsoring
  • 1 jun 2021 @ 14:54
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Olympische Spelen

In het Olympisch Stadion Amsterdam vierden FrieslandCampina en NOC*NSF vandaag - op Wereldmelkdag - de uitbreiding van hun samenwerking. Naast een verlenging van de samenwerking als supplier van Olympisch TeamNL ondersteunt Campina deze Spelen ook de Nederlandse paralympische sporters.

Met Campina kwark, wei- en caseïne supplementen en voedingsadvies van zuivelexperts helpt Campina de topsporters op weg naar de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio. Daarnaast werd bekendgemaakt dat handbiker Jetze Plat (zie foto boven, 2e van links) deze zomer ook ambassadeur van Campina wordt, naast Dafne Schippers en Epke Zonderland.NOC*NSF en Campina ontsteken 52 dagen voor aanvang van de Spelen - op Wereldmelkdag 2021 - gezamenlijk het vuur in het Olympisch Stadion Amsterdam.

Ondersteuning TeamNL

In dit jaar waarin de Spelen alsnog doorgaan, is het belang van veerkracht gebleken: voor de samenleving én voor alle sporters die hun planning een jaar moesten bijstellen. Daarom breiden Campina en NOC*NSF de samenwerking verder uit. Bas Roelofs, algemeen directeur FrieslandCampina Nederland: ‘We zijn ontzettend trots op de olympische en de paralympische sporters en dat wij hen deze Spelen weer mogen ondersteunen. Daarnaast vonden wij in handbiker Jetze Plat een fantastische nieuwe ambassadeur.’

Campina heeft als missie om de veerkracht van Nederland te voeden. Ondersteuning van het Olympisch en nu ook het Paralympisch TeamNL is daarom een logische volgende stap. Jetze Plat: ‘In topsport is zuivel een belangrijk onderdeel van de voeding: zuivel bevat proteïne wat bijdraagt aan spierherstel. Fantastisch dat Campina ons hier ook op het belangrijkste moment in onze sportcarrière van gaat voorzien. Ik kijk er daarnaast naar uit om samen met Campina de Paralympische Spelen nog meer onder de aandacht te brengen.’

Ter ere van deze volgende stap kwamen de chefs de mission Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer, topsporters Dafne Schippers, Epke Zonderland en Jetze Plat, en Humberto Tan samen in het Olympisch Stadion Amsterdam. Aan tafel bespraken zij - deels digitaal - het belang van voeding en veerkracht in topsport.

v.l.n.r.: Humberto Tan, Bas Roelofs, Esther Vergeer, Pieter van den Hoogenband en digitaal aanwezig Dafne Schippers en Epke Zonderland.

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken