Nieuwe non-profit vereniging B2B marketing

Nieuwe non-profit vereniging B2B marketing
  • B2b
  • 6 mrt 2018 @ 11:14
  • Link
  • Redactie MarketingTribune
    Redactie MarketingTribune


  • Geen tag

Met een lezing over digitale marketing in het hart van het Europese technologiecentrum High Tech Campus Eindhoven is onlangs de B2B Digital Marketing Association gelanceerd.

De Amerikaans-Nederlandse marketingauteur Sander Arts - zelf werkzaam in Silicon Valley en bekend van o.a. de bestseller Cut the Bullsh*t Marketing - sprak tijdens de openingssessie en verzorgde daarmee de officiële start van de vereniging.

Partners

De B2B Digital Marketing Association is non-profit en heeft als doel om marketingprofessionals in B2B met elkaar in contact te brengen en kennis en kunde op het vakgebied uit te wisselen. De vereniging heeft al een aantal stevige partners aan zich weten te binden: Emerce-100 lijstaanvoerder en full service internetbureau TRIMM, message-engineers Pyramidion, integrated performance marketeers Centagon en digital marketing agency Centigrade steunen het initiatief.

Teleurgesteld

Voorzitter Freek van Vlerken - zelf werkzaam bij NXP Semiconductors - zegt daarover: ‘Binnen B2B-marketing vindt er een digitale revolutie plaats, maar er zijn nauwelijks gespecialiseerde verenigingen die marketeers daarin bijstaan met kennis, kunde en een relevant netwerk. Ik zie B2B-marketeers regelmatig teleurgesteld terugkomen van conferenties die bol staat van sales-pitches en typische B2C onderwerpen. Als er al B2B cases aan bod komen, dan komen ze vaak uit de dienstverlenende of financiële hoek. Wij willen daar een relevant, non-profit en laagdrempelig alternatief tegenover zetten van en voor B2B-marketeers die actief zijn in bijvoorbeeld de maakindustrie, de industriële sector of de logistiek.’

Doeltreffend

De opzet van de nieuwe vereniging is volgens Van Vlerken eenvoudig doch doeltreffend. Ieder kwartaal vindt er op een vrijdagochtend een ontbijtsessie plaats, waarbij één of meerdere sprekers een thema uitdiepen. Vervolgens wordt er gelegenheid geboden tot netwerken en natafelen over het onderwerp. Tussen de kwartaalsessies door ontvangen de leden wekelijks een nieuwsbrief met geselecteerde artikelen op het gebied van B2B Digital Marketing.  Meer informatie: www.b2bdigitalmarketing.nl


 

 


Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken