[Campagne] Tele2 promoot 4G, 'omdat het kan'

[Campagne] Tele2 promoot 4G, 'omdat het kan'
  • Bureaus
  • 19 nov 2015 @ 12:59
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • MediastrategieReclameCampagnesCommercialsMedia

Meer selfies posten dan Kim Kardashian. Tinderen tot je getrouwd bent. En eindeloos instructievideo’s kijken op YouTube. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Met die boodschap promoot Tele2 vanaf vandaag zijn nieuwe 4G-netwerk, dat niet alleen razendsnel is, 'maar ook genadeloos goedkoop'. De campagne is het resultaat van de samenwerking tussen Tele2 en de bureaus Indie Amsterdam en Code d’Azur.

Tele2 startte naar eigen zeggen ruim een week geleden een 'Nederlandse datarevolutie'. Met de combinatie van 'razendsnel 4G-internet, ongewoon grote databundels en genadeloos lage prijzen' presenteert het telecombedrijf zich als de vrolijke rebel die dingen anders doet. Dit kleurrijke karakter komt ook tot uiting in de communicatie, waarin het nieuwe merkmantra wordt gevierd: 'Niet omdat het moet, maar omdat het kan.' Televisie, outdoor, radio en als fundament een ijzersterke online en social zichtbaarheid: Tele2 is vanaf vandaag niet meer te missen.

Cilesta van Doorn, managing director Brand & Communication Tele2 Nederland: 'Zolang we bestaan hebben we altijd de markt uitgedaagd. Nu doen we dat met een vrolijke datarevolutie. Van een knipoog in de tv-billboarding, afgestemd op het smaakvolle, spannende of geestige programma, Een liefdevolle brief naar al onze mobiele klanten als dank voor hun hulp en vertrouwen bij de aanleg van ons eigen mobiele 4G-netwerk, tot de enorme glimlach van 14 gigantische emoji’s die vorige week door heel Nederland opdoken. Tele2 is een fun rebel in alles wat we doen.'

Indie Amsterdam is verantwoordelijk voor het overkoepelend campagneplatform en Code D’Azur heeft de digitale invulling voor haar rekening genomen. Zo is een complete 360-campagne tot stand gekomen. De kleurrijke positieve invalshoek komt in alle middelen terug, van de radio- en tv-commercials tot homepage take-overs (check Nu.nl vandaag, geniaal!), buitenreclame en social media.

Chris Vannitsem, managing director Indie Amsterdam: 'Baden in data, mobiel internetten zonder handrem erop. Deze campagne is de start van een beweging in heel Nederland. Want ook campagnevoeren doet Tele2 net even anders dan anderen. Slim, relevant en vooral met een geweldig grote glimlach op het gezicht. Dat voel en zie je in alle uitingen die we hebben gemaakt. Bijvoorbeeld in de commercial, die is gedraaid door de Britse videoclip regisseur Henry Scholfield (TheBoardRoom ). De film laat zien dat je echt alles kunt doen wat je wilt met 4G van Tele2. Dus doe mee. Laat je niet afremmen. Trek het internet helemaal leeg. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.'

Nik Nieuwenhuijs, managing director Code d’Azur: 'We hebben in de afgelopen maanden samen gebouwd aan een volledig geïntegreerde campagne. Dus geen doorvertalingen, maar samen ideeën nog sterker en beter maken. De emoji-invasie toont al gelijk aan wat voor geweldig effect dit heeft. Een tien meter hoge #BigSmile op het Museumplein in Amsterdam of de Markthal in Rotterdam en tegelijk super vrolijke digitale uitingen. Sinds de start vorige week schiet de buzz rondom Tele2 omhoog en er komt op digitaal vlak nog veel meer aan. Het is geweldig om al die positieve reacties te zien. En we zijn pas net begonnen.'

Vanaf vandaag zal de nieuwe televisiecommercial de datarevolutie nog duidelijker onder de aandacht brengen. In de komende weken wordt hier outdoor, radio en speciale media aan toegevoegd.

Credits

Klant: Tele2
Bureau: Indie Amsterdam
Productie: TheBoardRoom
Cilesta van Doorn - managing director Brand & Communication
Danielle Snoeij - brand manager
Margaret Kreuger- marketing communication manager
Jayne Travis - head of Creative studio 



Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken