Mediahuis en Talpa Network lanceren campagne Bepanthen Derma

Mediahuis en Talpa Network lanceren campagne Bepanthen Derma
  • Media
  • 8 feb 2024 @ 13:53
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Geen tag

Bepanthen Derma lanceert een nieuwe derma cosmeticalijn voor de droge huid, gericht op vrouwen van 45 jaar en ouder met een gevoelige huid. Om dit onder de aandacht te brengen hebben Mediahuis en Talpa Network hun krachten gebundeld voor een groot bereik in de doelgroep.

In de crossmediale campagne Huidgeluk helpt presentatrice Tooske Ragas vrouwen met een droge huid om hun zelfvertrouwen terug te krijgen en van binnenuit te laten stralen.

In Nederland hebben veel mensen aldus Mediahuis last van een droge en gevoelige huid. De impact daarvan is groot. Naast lichamelijke klachten hebben deze mensen dikwijls te maken met angst en schaamte. De creatieve studio van Mediahuis, MHX, kwam met het inzicht dat lachen vaak een zalvende werking heeft én kan bijdragen aan relativering. In hun verklaring: ‘Het vermindert stress en heeft een positief effect op niet alleen je gezondheid maar ook hoe je eruitziet. Vervolgens is het creatie- en strategieteam vanuit Talpa Network aangehaakt om het concept verder uit te werken. Met de crossmediale branded contentcampagne Huidgeluk als resultaat.’

Een boost voor zelfvertrouwen

Huidgeluk omvat een geluk experiment onder leiding van presentatrice Tooske Ragas. Er wordt gekeken wat een lach met je zelfvertrouwen en uitstraling doet. In de campagne staan drie vrouwen en hun persoonlijke verhaal centraal. Ze leren het belang van een skincare routine met de producten uit de nieuwe derma cosmeticalijn. En Tooske weet hen samen met Bepanthen Derma van binnenuit weer te laten stralen.

Crossmediale inzet

Voor het verhogen van de awareness van Bepanthen Derma is er volgens Mediahuis gekozen voor een combinatie van videocontent en geschreven artikelen op De Telegraaf, VROUW en Shownieuws. De campagne is aangejaagd via de netwerken van Mediahuis en Talpa Network, door de inzet van display, social en TV-billboards. Om het bereik te vergroten en nog meer impact te realiseren zet Tooske ook haar eigen social mediakanalen in. Deze combinatie is bewezen succesvol in de gewenste doelgroep 45+.

Leontien Koevermans, Brand manager Bepanthen Derma: ‘Vanuit onze farmaceutische expertise hebben we de lijn met dermatologen ontwikkeld en gefocust op de effectiviteit van de producten, maar daarmee alleen bereik je uiteraard niet dat vrouwen écht begrijpen waarvoor en hoe het werkt. Ons doel was daarom om zowel de werking van onze nieuwe producten uit te leggen, als de emotionele impact van de onzekerheid over een droge huid te laten zien.’

Juist daarom koos het bedrijf voor de samenwerking met Mediahuis en Talpa Network. Koevermans: ‘We zijn heel erg enthousiast over hoe deze campagne eruit is komen te zien. Dat alles zo mooi samen zou komen geeft ons vertrouwen dat de bekendheid van Bepanthen Derma zeker zal toenemen.’

De campagne is tot stand gekomen in samenwerking met GroupM.

 

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken