Vakantie op de woonboot

Vakantie op de woonboot
  • Online
  • 5 aug 2014 @ 10:57
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • InnovatieWeb

De Amsterdamse start-up Exceptional Holidays lanceert Rentahouseboat.com, de eerste site voor houseboat rentals die wereldwijd huurders en verhuurders van woonboten bij elkaar brengt. Alweer een boekingsite waar reizigers een particulier huis kunnen vinden, zo erkent mede-oprichter Pepijn Niesten, maar dan wel een die zich naar eigen zeggen volledig richt op één markt onder het credo 'Go niche, or go broke'.

De website voor houseboat rentals moet een wereldwijd platform worden. ‘Amsterdam is slechts een springplank naar de rest van de wereld. Een logische springplank omdat Amsterdam met ca 2500 woonboten gerust de woonboothoofdstad van de wereld genoemd kan worden. Uit onze inventarisatie blijkt dat onze markt uit enkele tienduizenden woonbooteigenaren bestaat die hun boten verhuren aan vakantiegangers. Wij spelen in op de normalisatie van het huren van andermans woning. Daarbij laten we reizigers ervaren hoe het is om op de meest fantastische, buitengewone plaatsten te wonen. Al is het maar voor een paar dagen’, zo stelt Niesten.

De site is sinds vorige maand live en richt zich nu nog vooral op de aanbodzijde. ‘Toen hebben we de soft launch gehad waarbij we ons vooral richtten op de aanbodkant (dus woonbootbezitters) van de markt. We gaan ons later deze maand meer op de vraagkant (dus de reizigers) richten’, zo licht Niesten toe.

Zelfregulering
Verhuurders hoeven niet aan voorwaarden te voldoen bijvoorbeeld met betrekking tot het aantal vierkante meters of hygiënevoorschriften. De website gaat uit van zelfregulering door een recensiesysteem. ‘Op zich hebben we geen voorwaarden aan de boot zelf gesteld, maar één van de belangrijkste voorwaarden is wel dat de geadverteerde boot ook daadwerkelijk aan de omschrijving voldoet. De positieve invloed van reviews hierop is van groot belang: De tijd dat je zomaar wat kon aanbieden zonder hiervoor door de bezoeker voor te worden afgestraft, is definitief voorbij. Negatieve reviews zullen andere bezoekers namelijk waarschuwen voor wantoestanden. Als er daadwerkelijk over de schreef wordt gegaan, dan staat het Exceptional Holidays altijd vrij om advertenties te verwijderen. We zijn er in de eerste plaats immers voor de reiziger’, aldus Niesten.

 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken