30 internationale studententeams strijden om beste duurzaamheidsidee in Koninklijke Jaarbeurs

30 internationale studententeams strijden om beste duurzaamheidsidee  in Koninklijke Jaarbeurs
  • B2b
  • 20 okt 2023 @ 08:25
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • Evenement

De Enactus World Cup is bezig in het Beatrix Theater van Koninklijke Jaarbeurs. 30 internationale studententeams pitchen hun meest impactvolle duurzaamheidsidee aan inspirerende leiders vanuit het bedrijfsleven en vanuit maatschappelijke organisaties.

Eén van hen is Suzanne Jungjohann, CHRO Royal Consun: "De studenten van de Enactus World Cup brengen innovatie en passie samen om een duurzame toekomst te creëren, iets wat als inspiratie kan dienen voor ons allemaal.” Nederland is dit jaar vertegenwoordigd door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Enactus World Cup vindt tot en met vandaag, vrijdag 20 oktober 2023, plaats in Koninklijke Jaarbeurs. 

Internationale studenten gaan grootste uitdagingen van de toekomst aan in Utrecht
De Enactus World Cup brengt de meest getalenteerde en gepassioneerde studenten samen die aan internationale baanbrekende projecten werken op het gebied van duurzaamheid. De wereldkampioenschappen zijn een jaarlijks hoogtepunt dat innovatie, ondernemerschap en duurzaamheid viert. Dit jaar ligt de focus op het belonen van de meest veelbelovende duurzaamheidsideeën die een positieve impact hebben op gemeenschappen over de hele wereld. Chris Heutink, COO Randstad N.V. en voorzitter Enactus bestuur: 'Het is ontzettend bijzonder om al tien jaar onderdeel te zijn van Enactus. Bij de World Cup schitteren studenten met hun talent, gewijd aan positieve verandering en duurzaamheid.'

Impact vergroten op sustainable development goals
De Enactus projecten hebben de potentie om nieuwe sociale ondernemingen te starten, nieuwe carrières te creëren en impact te vergroten op de sustainable development goals. Een voorbeeld van een Nederlands Enactus project dat is uitgegroeid tot een succesvolle onderneming is Rebottled. De missie van de jonge ondernemer is het afvalprobleem bestrijden op een duurzame en sociale manier, te beginnen bij de glasindustrie. Nancy Moorman country director Enactus Nederland: 'Om verandering teweeg te brengen is nieuwsgierigheid nodig. Ik ben trots dat wij als organisatie actie ondernemen om op basis van deze nieuwsgierigheid impact te maken op de sustainable development goals.'

De Enactus World Cup vindt plaats in Koninklijke Jaarbeurs. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “We zijn trots dat we deze dagen de ontmoetingsplaats zijn voor internationale, ambitieuze jonge ondernemers. Jaarbeurs bruist op het moment van energie, discipline en jong ondernemerschap.'
(PvWK, foto: Michiel Ton)

Over Enactus
Enactus is een wereldwijde beweging en non-profitorganisatie gericht op het ontwikkelen van de volgende generatie leiders door middel van het creëren van start-ups met social impact. Start-ups die zich richten op de Sustainable Development Goals (SDG’s). Enactus is aanwezig in 33 landen, op meer dan 1.700 universiteiten, om jongeren te activeren als een katalysator voor verandering.

Over de Enactus World Cup
Jaarlijks komen de meest impactvolle en talentvolle sociaal ondernemers van over de hele wereld samen tijdens de Enactus World Cup. De uiteindelijke winnaar wordt geselecteerd door een wereldwijd panel van zakelijke leiders. Vorig jaar vond het evenement plaats in San Juan, Puerto Rico. De Enactus World Cup laat de waardevolle bijdragen zien die Enactus-teams wereldwijd leveren en hoe de kracht van ondernemerschap de wereld kan veranderen. Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam zullen dit jaar Nederland vertegenwoordigen tijdens de Enactus World Cup.

 

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken