Ambulance werft verpleegkundigen via storytelling-video

Ambulance werft verpleegkundigen via storytelling-video
  • Content
  • 28 mrt 2024 @ 10:30
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • CreatieStorytelling

Acute zorgorganisatie Witte Kruis is deze week gestart met de inzet van een storytelling video met de zevenjarige Lise om nieuwe verpleegkundigen te werven. Bekijk 'm hier.

De nieuwe wervingsvideo van Witte Kruis heeft als doel om met een kort verhaal de waarden van de organisatie te vertalen naar een boeiende boodschap die blijft hangen en wordt gedeeld met anderen. Dat is sinds vorige week online al terug te zien in het aantal social shares en likes via de social media kanalen van Witte Kruis, meldt het zorgmerk. Vooral aan gespecialiseerde verpleegkundigen is veel behoefte. Witte kruis heeft op dit moment diverse vacatures open staan voor ambulanceverpleegkundigen in verschillende regio’s.

Droombaan meisje van 7 jaar
In de video (zie onder) figureren echte collega’s van Witte Kruis en hun kinderen. Met een knipoog wordt een geromantiseerd beeld neergezet van een zevenjarig meisje Lise, dat droomt van een baan in de acute zorg. Door de menselijke kant van de organisatie te belichten en een verhaal te vertellen dat resoneert, hoopt Witte Kruis nog beter aan te sluiten bij de belevingswereld van zowel huidige als toekomstige medewerkers.

Deze vorm van storytelling leidt volgens de videomakers tot verhoogde retentie en begrip. 'Storytelling video's bieden een dynamische en emotioneel aansprekende manier om een boodschap over te brengen. Uit onderzoek blijkt dat mensen informatie verpakt in verhalen tot 22 keer beter onthouden dan feiten alleen.' Vandaar deze keuze, licht Jori Navest, adviseur communicatie en duurzame inzetbaarheid, toe.

Moeilijk vervulbare vacatures
De zorg- en welzijnssector in Nederland staat zoals bekend voor aanzienlijke uitdagingen als het gaat om het vervullen van openstaande vacatures. 'Het is van cruciaal belang dat er steeds vernieuwende strategieën ontwikkeld blijven worden om deze vacatures in te vullen en de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt in 2023 dat het aantal openstaande vacatures is gestegen naar 437.000. Een groot deel (67.000) daarvan komt uit de sector Zorg en Welzijn. 52% van de vacatures in de zorg en welzijn is moeilijk vervulbaar. De verwachting is dat de vraag naar gekwalificeerd personeel in de zorgsector hoog zal blijven', aldus Navest.

Meer informatie over het werken bij Witte Kruis -aansluitend op de videocampagne- is te vinden via www.kombijdeambulance.nl. Op deze website staat ook een korte online ambulancetest, zodat bezoekers hun geschiktheid voor het vak kunnen toetsen.
(PvWK)

Over Witte Kruis
'Acute zorgorganisatie Witte Kruis is met circa 1000 medewerkers en 157.000 ambulanceritten per jaar verdeeld over de regio’s Noord-Holland-Noord, Noord-Oost-Gelderland, Zeeland, Den Haag en Kennemerland de grootste ambulancedienst van Nederland. De organisatie werkt met hechte, regionaal gerichte teams die de zorg op het juiste moment dicht bij de patiënt brengen. In alles wat we doen, gaan we voor een betere gezondheid, veiligheid en kwaliteit van leven. Niet voor niets luidt ons motto Driven by care. We zijn uiterst gemotiveerd om de patiënt de beste zorg te leveren op het juiste moment op de juiste plaats. Een goede samenwerking tussen collega’s en ketenpartners (o.a. ziekenhuizen, politie en huisartsen) is daarin een belangrijk uitgangspunt. Naast ambulancezorg is Witte kruis ook actief in evenementenzorg, orgaandonatievervoer en huisartsenvervoer.'
(bron: WK)

 



Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken