Snipes opent flagshipstore in Kalverstraat

Snipes opent flagshipstore in Kalverstraat
  • Food-en-retail
  • 10 apr 2024 @ 10:31
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • WinkelenStrategie

Retailer van sneakers en streetwear 'Snipes' opent zijn tot nu toe grootste winkel in Nederland in premiumgebied de Kalverstraat te Amsterdam. De keten telt inmiddels 750 winkels wereldwijd.

Met ongeveer 800 vierkante meter is de nieuwe flagship store de tot nu toe grootste winkel van Snipes in Nederland. Dankzij de verhuizing wordt het winkeloppervlak met meer dan 300 vierkante meter vergroot ten opzichte van de huidige winkel in de Kalverstraat. De nieuwe winkel is daarmee bijna twee keer zo groot als de oude winkel die nu zal worden gesloten. Hierdoor kan de nieuwe winkel een nog grotere selectie van de nieuwste sneakers en streetwear aanbieden, waaronder de populairste merken en exclusieve collecties van Karl Kani, K1X, Zoo York, Nike, Adidas en nog veel meer.

Niet alleen de merken en producten zijn bijzonder: het ontwerp van de winkel is geïnspireerd op de metro en biedt de winkel een urban uitstraling. Het design-concept verbetert niet alleen de winkelervaring, maar zet Snipes ook op de kaart als onderdeel van de lokale streetwear-scene. De retailer wil daarmee naast de lokale community ook sneakerliefhebbers van over de hele wereld aantrekken.

De nieuwe Snipes flagship store in Amsterdam staat in de Kalverstraat 48-52 en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur en op maandag en zondag van 11.00 tot 19.00 uur. Bij de opening werden als actiemarketing 'community deals' met kortingen tot 60% ingezet en enkele 'hot releases', met andere woorden: nieuwe items in de collectie die fel worden begeerd en gedeeld op de socials. Wat weer extra publiek naar de flagshipstore trekt.
(PvWK | beeld: Snipes)

Lees ook: Snipes oprichter draagt CEO-rol over

Over Snipes
'Geïnspireerd door hiphop, streetball, dance en action-sports heeft de opening van de eerste Snipes Store in 1998 het startschot gegeven voor een beweging die inmiddels jongeren over de hele wereld met elkaar verbindt. Trouw aan het outfitter-principe bieden de webshop van Snipes en de meer dan 750 Snapes Stores in Europa en de VS zowel trendy streetwear-pieces en sneakers als klassiek tijdloze looks van merken zoals Adidas, Nike, New Balance, Karl Kani, K1X, Zoo York und Southpole. De eigen collecties van Snipes en de succesvolle samenwerkingen met andere streetwear-brands en exclusieve sneakermodellen geven het assortiment een bijzonder en uniek karakter. Bovendien is SNIPES nog steeds sterk verankerd in de wereldwijde street-culture-community, werken we nauw samen met sleutelfiguren uit de scene en ondersteunen we getalenteerde sporters of creatieve artiesten. Meer info staat op www.snipes.com.' 

(bron: Snipes)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken