Roularta Media Nederland neemt WPG Media over

Roularta Media Nederland neemt WPG Media over
  • Media
  • 26 sep 2023 @ 09:03
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

Roularta Media Nederland neemt WPG Media, inclusief de magazinemerken Happinez, Psychologie Magazine en Yoga by Happinez, over van WPG Uitgevers. De overname is nog wel onder voorbehoud. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Roularta Media Nederland (RMN) exploiteert met ruim 240 professionals 30 magazinemerken die een gezamenlijke omzet van 70 miljoen euro realiseren. RMN maakt deel uit van Roularta Media Group, dat het versterken van haar positie op de Nederlandse magazinemarkt als belangrijk strategisch speerpunt benoemd. De overname van de magazinemerken van WPG Media draagt bij aan de invulling van deze strategie.

De door RMN overgenomen magazinemerken zien er als volgt uit:

•  Happinez bestaat twintig jaar en schrijft over spiritualiteit en geluk. Het bereikt maandelijks via het magazine en de digitale kanalen meer dan een miljoen mensen. Happinez wordt via licenties ook in Frankrijk en Duitsland uitgegeven.

•  Yoga by Happinez is er voor liefhebbers van yoga en een gezonde lifestyle. Met een online platform met meer dan 400 yoga, meditatie- en pilateslessen en het bekende Yoga magazine dat 4 keer per jaar verschijnt, bereikt Yoga by Happinez maandelijks ruim 75.000 lezers en heeft het merk meer dan 18.000 betalende leden.

•  Psychologie Magazine is een maandblad dat wetenschappelijke inzichten uit de psychologie voor iedereen toegankelijk, begrijpelijk en toepasbaar in het dagelijks leven maakt. Psychologie Magazine bereikt maandelijks via de digitale kanalen en het magazine rond de 800.000 mensen.

Erwin van Luit, CEO van Roularta Media Nederland: ‘Ik ben zeer verheugd dat we deze krachtige magazinemerken mogen verwelkomen. Zowel Happinez, Psychologie Magazine als Yoga by Happinez beschouw ik als pareltjes in het magazinelandschap. Ze vullen het merkenportfolio van Roularta Media Nederland goed aan. Ik ben ervan overtuigd dat we vanuit de integratie van de activiteiten in ons bedrijf, en het inzetten van de competenties van beide organisaties een verdere ontwikkeling en groei van RMN zullen bewerkstelligen.’

Wiet de Bruijn, Algemeen Directeur WPG Uitgevers: ‘Het vinden van een nieuw thuis voor Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine is een zorgvuldig proces geweest. Het is voor ons belangrijk dat deze merken overgedragen worden aan een partij die hen alle mogelijkheden biedt om verder te groeien.’

Corine d’Haans, Directeur WPG Media: ‘Met trots kijk ik terug op wat de gepassioneerde en getalenteerde teams hebben neergezet. Zij hebben ervoor gezorgd dat Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine zijn uitgegroeid tot bepalende mindstyle-merken.’

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeurend advies van de Ondernemingsraad van Roularta Media Nederland en instemming van de Centrale Ondernemingsraad van WPG Uitgevers. 

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken