Google ziet link tussen Nederland en FIFA17

Google ziet link tussen Nederland en FIFA17
  • Sponsoring
  • 29 jun 2017 @ 12:45
  • Link
  • Kevin Loos
    Kevin Loos

    Creatief
    2Basics
  • SportOnline gamingSponsoringActivatie

De markt van eSports groeit razendsnel en daarmee ook de interesse van sponsors. Waarom is deze wereld interessant voor bedrijven en hoe activeren zij hun partnership? Kevin Loos van marketingbureau 2Basics zet de laatste ontwikkelingen in eSports periodiek op een rij voor MarketingTribune. Ditmaal over FIFA17, Usain Bolt en Google.

1. Allianz sponsort Portugese FIFA-competitie

Opnieuw eSports nieuws uit de betaald voetbal hoek. Ook in Portugal gaat een FIFA-competitie van start. Dit heeft de Portugese voetbalbond bekend gemaakt. De virtuele league heeft direct een naamgevend sponsor aan zich verbonden. De competitie is namelijk gedoopt tot de Allianz Challenge. De prijzenpot van de league is €20.000,-.

2. Usain Bolt in nieuwe Pro Evolution Soccer

Het is weer de tijd van het jaar dat publishers hun nieuwe games bekendmaken. Waar voetballiefhebbers vooral naar EA keken, was het Konami die met een verrassende onthulling kwam. In hun nieuwe game kun je naast Lionel Messi ook spelen met Usain Bolt. Interessant om te monitoren of dit effect heeft op de verkoopcijfers.

3. Brands in eSports: Casper verbindt zich aan Fnatic

Casper is de nieuwste partner van Fnatic. Het matrassenmerk is via e-commerce in een korte tijd een enorm succes geworden. Drie jaar terug ontstaan, en nu partner van één van de grootste eSports organisaties wereldwijd: het kan snel gaan. Inmiddels heeft Casper een infographic met sleep tips for gamers gepubliceerd.

4. Nederland = FIFA17 (volgens Google)

Reisorganisatie Exeter International heeft via 'Google auto suggest' onderzocht waar mensen in het algemeen naar zoeken in samenhang met alle landen in de wereld. Zo zijn de Verenigde Staten een combinatie met universiteiten en wordt België geassocieerd met wafels.

Als enige land ter wereld heeft Nederland een game-gerelateerde combinatie. Wanneer Google gebruikers op Nederland zoeken, matcht dit namelijk het vaakst met FIFA17 spelers.

Kevin Loos is millennial-marketeer bij 2Basics, dat zorgt voor duurzame relaties tussen merken en 13,1 miljoen sporters, waaronder eSporters. Zo verbindt, adviseert en activeert het bureau merken in binnen- en buitenland in het eSports-domein.



Kevin Loos

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken