Video-inhakers trending in 2014

Video-inhakers trending in 2014
  • Online
  • 11 dec 2013 @ 06:00
  • Link
  • Josine Pelleboer
    Josine Pelleboer

    Brand Partnerships Manager
    UM Studios
  • Social mediaVirale marketingTrends

Wauw, mijn eerste blog voor MarketingTribune! Met leuke bevindingen, ideeën en mijn mening over online marketing mag ik jullie de komende tijd inspireren. Aangezien ik bij Brandfighters werk vind ik het leuk om mijn eerste blog te wijden aan online inhakers. Dagelijks ben ik bezig met branded content. Enerzijds door klanten op strategisch niveau te adviseren en anderzijds door onze community (met meer dan 6.000 creatieven) te briefen op designinhakers en het uitzetten van competities voor online video’s.


Ken je deze inhaker? Tijdens de troonswisseling werd deze inhaker door Hi gepost na het ondertekenen van de akte van abdicatie. Naar mijn idee een van de beste Nederlandse inhakers van 2013. Zonder promotie wist deze Facebook-post van Hi 15.670 likes te verzamelen en werd het design 6.419 keer gedeeld. De droom van elke social media-manager.

Waarom scoort deze post zo goed? De post werd op het juiste moment ingezet, het creatieve idee is grappig en tot in detail uitgewerkt. Het beeld en de grap sluit precies aan bij de belevingswereld van de doelgroep van Hi. Volgens Grant Hunter en Jon Brukhart van het blog urgentgenius.com zijn inhakers of newsjacking erg succesvol omdat het nú relevant is. Je spreekt de doelgroep op het juiste moment aan, door in te spelen op hun leef- en belevingswereld of het gesprek van de dag. Waardoor je snel opvalt en aandacht krijgt omdat je als merk laat zien dat je begrijpt waar de doelgroep mee bezig is.

Realtime marketing zal naar mijn mening booming worden in 2014. Niet alleen door het verspreiden van designs op social media, maar vooral door het succes van video-inhakers. Door YouTube, de komst van Vine, Instagram en het succes van online video-marketing mogen video-inhakers niet ontbreken in je contentstrategie voor 2014. Iedere dag kijken miljoenen mensen online video’s via smartphones, tablets, smart tv’s en laptops. Zelfs 90 procent van de online shoppers zegt dat video’s helpen om de beslissing tot kopen te maken. Het is dus niet voor niets dat 70 procent van de contentmarketeers steeds meer ruimte creëert voor het maken van online video’s.

In Amerika worden video-inhakers al succesvol ingezet. Lego haakte in op Vaderdag en behaalde meer dan een miljoen views op YouTube. Mini haakte in op Halloween en Snickers op Movember. Bekijk de video’s hieronder ter inspiratie

Let wel op dat je inhaakt op gebeurtenissen en kalenderdagen die passen bij je merk, merkwaarden en doelgroep. Sommige events zijn al overbranded, dus zorg dat je creatief bent of creëer je eigen jaarlijkse dag. Neckermann doet dit bijvoorbeeld goed met Yellow Tuesday. Yellow Tuesday is het antwoord op de meest deprimerende dag van het jaar, Blue Monday. Neckermann heeft deze derde dinsdag van het jaar uitgeroepen tot Yellow Tuesday, een dag vol positivisme. Het blijkt dat de consument massaal zomervakanties boekt op deze dag, om zich te wapenen tegen het negatieve gevoel.

Misschien denk je, ‘leuk zo’n video, maar waar moet ik hem online inzetten, hoe verspreid ik de video en hoe zorg ik dat ik de juiste doelgroep bereik?’. Goede vraag en leuk onderwerp voor een volgende blog!

Bronnen:

  • ‘Content was king, now content within context rules the waves’, Hunter G. & Brukhart J., Welcome to urgent genius, geraadpleegd op 10 december 2013, www.urgentgenius.com).
  • Blog 18 video marketing statistics, geraadpleegd 6 december 2013, www.videobrewery.com.
     


Lego Starwars & Vaderdag


Mini & Halloween


Snickers & Movember

Josine Pelleboer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken