Hoe haal je meer omzet uit je blog?

Hoe haal je meer omzet uit je blog?
  • Content
  • 13 dec 2016 @ 11:18
  • Link
  • Jordi Bron
    Jordi Bron

    Co-founder / Mede-eigenaar
    Contany.nl
  • StrategieDigitaalContentBloggen

Een bedrijf is niets zonder klanten. Als online ondernemer weet je maar al te goed hoe belangrijk jouw bezoekers zijn. Hoe trek jij bezoekers aan? Ben je bijvoorbeeld al een blog begonnen? Met bloggen krijg je meer relevant verkeer op je website. Als je het goed doet, betekent dit ook meer omzet.

Het begrip contentmarketing komt steeds meer ter sprake. Het is steeds moeilijker om online gevonden te worden, vooral omdat er steeds meer informatie en websites bijkomen. Hoe wil jij in de online wereld gevonden worden en je doelen bereiken? Dit is waar contentmarketing zich op richt.

Bij contentmarketing wordt content op een strategisch manier ingezet. Het belangrijkste middel binnen de contentmarketing is bloggen. Als je regelmatig nieuwe informatie op je website plaatst, beoordeelt Google je pagina’s vaker en kennen ze je een hogere plaats in de zoekresultaten toe. Dit geldt natuurlijk alleen als je blog relevant, uniek en kwalitatief is.

Je krijgt bezoekers op je blog en automatisch ook meer bezoekers op je website. Doordat je blogs relevant zijn, trek je ook bezoekers die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn. Grote kans dat bezoekers zullen doorklikken naar andere pagina’s en producten.

Bloggen is een effectieve manier om meer omzet uit je blog te halen, mits dit goed gebeurt. Hoe haal je dan meer omzet uit je blog?

Schrijf doelgericht. Je blogt omdat je een doel wilt nastreven. Maak voor jezelf duidelijk wat het doel is: meer conversie, meer aankopen, meer bekendheid? Pas hier ook je contentstrategie op aan en begeleid je lezer naar je doel. Bekijk hier een voorbeeld van de contentstrategie van Contany.nl, wij zijn een Online Marketing bureau gericht op contentmarketing.

Schrijf vanuit je doelgroep. Je wilt je doelgroep aanspreken, aan je binden en de lezer aanzetten tot actie. Verdiep je in je doelgroep en de kans is groter dat je blog gelezen en gedeeld wordt. Wie is je lezer? Wat vindt de lezer leuk om te lezen?

Aantrekkelijke blogs. Je blogs moeten de lezer uitnodigen om te lezen. Denk aan de lay-out, kopjes, kleur en de look and feel. De lezer beslist in de eerste paar seconden of ze je blog willen lezen en welk gevoel ze bij je hebben.

Call-to-actions. Je begeleidt je lezer tot de gewenste actie. Op het einde wil je duidelijk maken wat de lezer moet doen. Dit doe je in een call-to-action. Voorbeelden van call-to-actions zijn ‘Bekijk ook deze blog’, ‘Laat een reactie achter’ of ‘bekijk ook deze producten’. In deze call-to-action zit meestal een link, zodat de bezoeker zonder veel moeite op de gewenste pagina komt.

Producten highlighten. Je kunt in je blog bepaalde producten of diensten uitlichten en vertellen waarom deze zo goed zijn. Dit werkt beter dan push reclames met een paar marketingkreten die de lezer niet meer geloofd. Let wel op dat je blog niet pusherig wordt.

Persoonlijke touch. Laat je persoonlijke kant laten zien. Hoe meer vertrouwd en positiever klanten zich bij je voelen, hoe eerder ze welwillend zijn om over te gaan tot aankoop. Ook zullen ze eerder de interactie met je aangaan.

Promoot je blog. Als je blog op je website staat, wil je al je kanalen inzetten om je blog te promoten voor zoveel mogelijk bezoekers. Deel je blog dus. Mensen vinden iets interessanter als ze zien dat het al zo vaak is gedeeld of als ze het op facebook tegenkomen doordat een bekende het gedeeld heeft. Dit vergroot het vertrouwen, omdat het geloofwaardiger als een ander zegt dat iets goed is dan dat de producent zegt dat het goed is.

Evalueer. Het is altijd belangrijk om nadien te evalueren. Je kunt veel leren van je eigen praktijkervaringen. Zijn je doelen behaald? Wat heeft wel en niet gewerkt? Wat kan de volgende keer beter?

Bloggen hoeft niet moeilijk te zijn. Zoals je ziet komt er wel wat meer bij kijken dan alleen een tekstje typen en te plaatsen op je site. Het vergt tijd en kennis. Er zijn tegenwoordig bedrijven die een blogservice aanbieden om je hierbij te helpen.

Jordi Bron

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken