Gorillas en Frichti in exclusieve gesprekken voor overname

Gorillas en Frichti in exclusieve gesprekken voor overname
  • Food-en-retail
  • 25 jan 2022 @ 10:30
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • ZakelijkMarketing

Gorillas, de Europese leider op het gebied van flitsbezorging, en Franse bezorgpionier Frichti, zijn exclusief in gesprek om de Europese toekomst van de handel verder vorm te geven.

Frichti's operationele efficiëntie en expertise rond private label en ready-to-eat segmenten zullen een groter bereik krijgen via Gorillas' sterke wereldwijde netwerk, voorspellen de partners.

Sinds de oprichting in 2015 is Frichti uitgegroeid tot een Franse pionier in de levering van instant food en kruidenierswaren. Het bedrijf levert verse kruidenierswaren, huismerkproducten en kant-en-klare maaltijden aan meer dan 450 000 klanten in 8 belangrijke steden in Frankrijk en België, en heeft een wijdverspreid operationeel netwerk, een sterk merk en een zeer loyaal klantenbestand opgebouwd in beide markten. Frichti heeft in de afgelopen zes jaar de beste kennis en technologie ontwikkeld en is een van de eerste bedrijven in de jonge sector die winstgevende activiteiten heeft bereikt. 

Na het openen van 22 winkels in vijf belangrijke steden binnen een jaar, zal Gorillas in staat zijn om haar lokale voetafdruk en dichtheid te verbreden. Hierdoor krijgen klanten in het hele land toegang tot een uitstekende selectie van producten. De categorieën maaltijdpakketten, huismerken en kruidenierswaren van Frichti vullen de lokale producten en partnerschappen van Gorillas perfect aan, waardoor een unieke selectie van multi-categorie goederen ontstaat. Frichti en Gorillas delen de toewijding om verse, lokaal geproduceerde en kwalitatief hoogwaardige producten aan te bieden aan miljoenen klanten in heel Europa.

Door de krachten te bundelen met Frichti geeft Gorillas een sterk signaal af aan de Europese markt. Frichti's langdurige expertise in het opbouwen van een duurzaam operationeel netwerk, alsmede hun sterke technologische infrastructuur zal een aanvulling zijn op Gorillas' activiteiten in al haar internationale markten. 

Kagan Sümer, oprichter en CEO van Gorillas: 'Frichti is een inspirerend merk met ongelooflijke talenten en waarden. Wat Julia, Quentin en het Frichti-team in Frankrijk hebben gecreëerd is uitzonderlijk. Ze zijn niet alleen een van de eersten die het immense potentieel van snelle handel hebben ontdekt, maar ook een van de eersten die zich in private label en ready-to-eat segmenten hebben begeven. We hebben veel energie geput uit onze gesprekken en zijn op één lijn gekomen over wat we samen willen opbouwen. Ik kijk uit naar onze samenwerking met Frichti en om hen te verwelkomen in de Gorillas-familie.'

Julia Bijaoui, mede-oprichter en co-CEO van Frichti: 'Met Gorillas hebben we de perfecte partner gevonden om de volgende stap van wereldwijde uitbreiding te zetten. We delen gemeenschappelijke waarden, cultuur, en het belangrijkste: we hebben een vergelijkbare visie op de consument. Ik kan me geen betere match voorstellen en ben enthousiast over onze toekomst als één gezamenlijk bedrijf.'
(PvWK)

Over Gorillas
'Gorillas, opgericht door CEO Kağan Sümer, bouwt een infrastructuur voor de snelste flitsbezorgdienst van dagelijkse boodschappen. De on-demand delivery startup brengt binnen minuten de bestelde boodschappen naar de gewenste locatie van de consument. Gebruikers van de Gorillas-app krijgen tegen supermarktprijzen toegang tot meer dan 2.000 essentiële producten, voor een bezorgtarief van 1,80 euro. Door het ontwrichten van de winkel- en supply chain-ervaring van traditioneel trage en stugge supermarkten, wil Gorillas vormgeven aan nieuw soort consumentengedrag als het gaat om boodschappen doen: Need-Order-Get. In tegenstelling tot gevestigde gig economy-modellen, heeft Gorillas al haar riders in dienst en heeft een divers team van meer dan 12.000 werknemers wereldwijd in dienst genomen. In iets meer dan een jaar heeft Gorillas zich uitgebreid naar meer dan 60 steden, waaronder Amsterdam, Londen, Parijs, Madrid, New York, Milaan en München, en meer dan 200 warehouses geopend in 9 landen. Meer informatie is te vinden op www.gorillas.io.'

(bron: Gorillas)

Over Frichti
'Frichti, opgericht in 2015 door Julia Bijaoui en Quentin Vacher, is een pioniersbedrijf in de Q-Commerce en marktleider in Frankrijk en België. Frichti bouwt aan de nieuwe generatie supermarkt, die haar klanten tijd bespaart en goed eten levert. De dienst levert in 15 minuten 2000 SKU's - van lokale groenten en fruit tot alle dagelijkse benodigdheden - inclusief verse kant-en-klaarmaaltijden en het eigen huismerk. In de afgelopen 6 jaar heeft het een sterke klantenbestand opgebouwd en een van de meest efficiënte technologieën om snelle handel winstgevend en duurzaam te exploiteren. Frichti telt meer dan 450 medewerkers en is actief in zeven Franse steden en in Brussel.'

(bron: Frichti) 

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken