WHO noemt houdbaar vlees 'kankerverwekkend'
- Food-en-retail
- 27 okt 2015 @ 09:28
- Link
-
Redactie Food en Retail
Redactie
MarketingTribune - OnderzoekFood
- 27 okt 2015 @ 09:28
- Redactie Food en Retail
Hamburgers, ham en spek worden vanaf nu door de wereldgezondheidorganisatie WHO bestempeld tot 'kankerverwekkend'. WHO plaatst bewerkt vlees op dezelfde zwarte lijst als asbest, alcohol en sigaretten. Rood vlees komt er iets beter vanaf. Het begin van waarschuwingen op vlees?
Het nieuws hing al sinds afgelopen weekend in de lucht en nu is het officieel: vlees komt op de zwarte lijst van VN-organisatie WHO. Houdbaar vlees wordt daarop aangemerkt als schadelijker dan rood vlees. 'Mensen die minder dan twee plakken bacon per dag eten ofwel onder de 50 gram per dag, lopen 18 procent meer kans op darmkanker, blijkt uit onderzoek van het Internationaal agentschap voor onderzoek naar kanker, een tak van de WHO'. Dit leidt RTL uit het WHO-nieuws af. In Nederland overlijden ieder jaar 5000 mensen aan darmkanker.
Flexitariër in opkomst
De vraag naar vlees is in Nederland dalende. Door veeziektes en voedselschandalen maar ook door het beslag dat veeteelt legt op de wereldvoedselvoorraden en de bewustwording daarvan, kiezen meer en meer Nederlanders voor 'meatfree Monday', een flexitariër-voedingspatroon of ze zweren vlees helemaal af. Notoire vleeshaters voorspellen nu dat er waarschuwingsetiketen komen op worsten, hamburgers, ham en spek. Dat wordt nog wat in de fastfoodrestaurants. Er werd al eerder gewaarschuwd door de Harvard Medical School voor overmatige consumptie van zogenaamd 'rood vlees'. (PvWK)
-
Redactie Food en Retail
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: Redactie
- Website:http://www.marketingtribune.nl/food-en-retail/
- Profiel »
- flexitariër
- bacon per dag
- vraag
- wereldvoedselvoorraden
- zwarte lijst
- veeteelt
- beslag
- vlees
- veeziektes en voedselschandalen
- onderzoek
- kanker
- houdbaar
- opkomst
- organisatie
- waarschuwing
- VN
- rood vlees
- WHO
- schadelijk
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Michelins volledige nieuwe lijst voor Nederland
- Nutricia start Ondervoeding op het Menu
- Unilever en For You Agency lanceren Namdong als fan-first...
- Albert Heijn, Aldi en Fish Tales winnaars bij MSC Benelux Awards
- Kinderen grijpen naar Whopper in nieuwe campagne
- EU-verbod op plantaardige naamgeving: vegamerken reageren
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Joost van den Berg van Dr Oetker:... 14-10-2025
- McDonald’s lanceert Bouw Burger voor... 14-10-2025
- Thuisbezorgd.nl geeft campagne nieuw... 13-10-2025
- EU-verbod op plantaardige... 10-10-2025
- Albert Heijn, Aldi en Fish Tales... 10-10-2025
- Kinderen grijpen naar Whopper in... 08-10-2025
MarketingTribune Events
De nieuwste selectie whitepapers
- Ontdek de kracht van merkactivatie
- Boost je omzet met deze top 10 marketing automations
- Boost engagement & retention with proven gamification strategies
- AI Alone won't save CX. Resolution will.
- Een bewust slanker technologielandschap
- From Insights to Impact: AI Strategies for the Modern Contact Centre
- Retail transformeren voor de toekomst: gids voor Unified Commerce
- De basis voor omnichannel succes