IQ Events en Arling bundelen krachten tot <Q> iqagency

IQ Events en Arling bundelen krachten tot <Q> iqagency
  • Bureaus
  • 17 jan 2023 @ 09:10
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

Evenementenbureau iQ Events heeft Arling, een creatief communicatiebureau dat actief in de Nederlandse tuinbouwsector, overgenomen. De twee gaan samen verder onder de nieuwe naam, <Q> iqagency. Het nieuwe bureau zet in op het maken van totaalbeleving, van grootschalige fysieke merkactivatie tot spin-offs in de vorm van digitale campagnes en acties.

<Q> iqagency maakt gebruik van de nieuwste digitale ontwikkelingen, maar ervaart ook negatieve effecten hiervan, zoals een groeiende afstand tot elkaar. Daarom zet het bureau zich in om mensen te verbinden in beleving om sociaal contact en betrokkenheid bij mens en maatschappij aan te moedigen. Fysiek en digitaal.
Micha van Herk, founder van iQ Events, stond aan de basis van de overname van Arling. Niek van den Hoven, Mariëlle Snethlage en Annemiek Waters vormen het driekoppige managementteam van iqagency: ‘Wij willen mensen verbinden door samen waardevolle momenten te beleven. We willen het leven verrijken door sociaal contact te initiëren. Door de bundeling van kennis en ervaring op het gebied van marketing, campagnes, events & productie kunnen we als iqagency beleving over de hele breedte realiseren. We ontwerpen onze communicatie sterk vanuit de mens. Door in gesprek te gaan met de doelgroep, denken we de sleutel in handen te hebben om tot een hechte en duurzame verbinding tussen mensen en merk te komen.”

IQ Events is een evenementenbureau dat al ruim achttien jaar werkt voor topmerken en bedrijven in Nederland. Het bureau bedenkt en maakt marketing, communicatie en live -en hybride activatie om merken en bedrijven te helpen bij hun groei. iQ Events is een vaste klant in de Top 10 van beste dienstverleners in Eventmarketing van MT/Sprout. Ook in 2022. Recente projecten werden uitgevoerd in opdracht van onder meer UNICEF Nederland, RET, Gemeente Rotterdam, BLG Wonen (onderdeel van De Volksbank) en Het Ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Arling is een van de langst bestaande creatieve communicatiebureaus actief in de Nederlandse tuinbouwsector. In 28 jaar heeft het bureau zich ontwikkeld van evenementenorganisator tot een allround partner in marketing, campagnes en events. Arling versterkt producenten en toeleveranciers van groente, fruit, bloemen en planten in de meest innovatieve greenport van de wereld, met creatieve communicatie. 

IQ Events en Arling zijn beiden aangesloten bij IDEA, een community voor livecommunicatie- en eventbureaus van Nederland. Om sociale ontmoeting te blijven stimuleren is iqagency naast lid ook bestuurslid van de branchevereniging.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken