Downloads VVN examen app overtreffen verwachtingen

Downloads VVN examen app overtreffen verwachtingen
  • Online
  • 23 apr 2014 @ 08:34
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • RadioAppsMobile

Zes weken na de introductie van de VVN verkeersexamen app geeft de teller ruim 100 duizend downloads aan. De app werd bedacht door Glasnost en gebouwd door IJSfontein in opdracht van Veilig Verkeer Nederland. Het aantal geslaagden liep de afgelopen jaren namelijk terug. Met de app wil VVN een dialoog stimuleren tussen kind en ouder om het praktisch verkeersexamen te gaan oefenen op straat. VVN zet samen met Traffic Radio ook in op een veilig gebruik van smartphones en social media in de auto. De samenwerkingsovereenkomst is deze week getekend.

José de Jong, woordvoerder VVN: ‘Wij hadden gerekend op 20 duizend downloads, 50 duizend was ons streefgetal, maar meer dan 100 duizend is boven alle verwachtingen. Hiermee hopen we een blijvend effect te realiseren op verkeersveiligheid voor kinderen. In september verwachten wij meer te kunnen vertellen over het daadwerkelijke effect van de app.’ Op iOs (Apple) zijn er 72.700 downloads geregistreerd, 47.900 daarvan zijn iPad’s wat daarmee met afstand het grootste platform is. Bij de Google Play Store zijn er 28.325 downloads geregistreerd.

PR-campagne
Wouter Glaser, oprichter communicatiebureau Glasnost, de bedenker van de app: "Voor ons was de app als oplossing van een trend in de samenleving een logisch middel. Al hadden we niet durven dromen van de aantallen die we nu zien. Door als onafhankelijk partner de app en educatieve specialist IJsfontein in te schakelen was een goede keuze. Binnen twee maanden hadden we een functionele app die we met z'n allen enkel via een PR-campagne naar deze aantallen hebben mogen brengen.’ Deze app is ook tot stand gekomen door samenwerking met strategisch partner Shell en de provincie Utrecht.

Veilig gebruik smartphone
VVN en Traffic Radio willen het bewustwordingsproces en een mentaliteitsverandering van verkeersdeelnemers bevorderen. Daarnaast zal onder meer de studio van Traffic Radio worden ingezet als accommodatie voor de praktijktraining van VVN-woordvoerders op landelijk en regionaal niveau.‘Hoewel het aantal auto’s met internet aan boord zich al in rap tempo uitbreid is de smartphone voor ons nu nog een belangrijk kanaal om onderweg op onze verkeerszender af te stemmen. Echter, als automobilisten hun smartphone onderweg gebruiken, willen wij uiteraard wel dat dit op een zo veilig mogelijke manier gebeurt’, aldus Jaco Bal van Traffic Radio. Rob Stomphorst van VVN vult aan: ‘Traffic Radio is een internetstation dat zich volledig richt op verkeer en biedt Veilig Verkeer Nederland een modern platform. Met internetradio stelt deze nieuwe partner VVN in de gelegenheid om een nieuwe doelgroep te bereiken.’

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken