Zwanenberg Food Group koopt Unilever-fabriek in Oss - kansen voor Unox

Zwanenberg Food Group koopt Unilever-fabriek in Oss - kansen voor Unox
  • Food-en-retail
  • 3 jul 2017 @ 11:50
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • FoodMarketing

Unilever is voornemens een strategische samenwerking aan te gaan met Zwanenberg Food Group. De samenwerking houdt in dat Unilever haar vlees-, saus- en soepfabriek in Oss verkoopt aan Zwanenberg Food Group (ZFG) en dat ZFG de intentie heeft een volume van circa 18.000 ton van haar vleesconservenproductie in 2019 over te plaatsen naar de fabriek in Oss. Hiermee zal het geproduceerde vleesvolume in de fabriek in Oss met 50% groeien, wat leidt tot een toename van de werkgelegenheid met 20%. Als gevolg van de strategische samenwerking kan Unox volgens Unilever gebruik maken van de sterke innovatiekracht van Zwanenberg op het gebied van vlees-, vegetarische- en snackproducten.

Dit zal leiden tot verdere groei van het Unox-merk in deze voor Unox belangrijke groeisegmenten, waarmee Unox verder kan inspelen op de huidige trends onder consumenten, meldt de fmcg-giant. 'In de fabriek in Oss worden naast de producten van Unox, ook producten van de merken Bertolli en Knorr gemaakt. Alle merken en recepten blijven eigendom van Unilever en Unilever blijft tevens verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van de merken. ZFG neemt de productie voor haar rekening. De fabriek in Oss wordt als gevolg van deze samenwerking de grootste fabriek in het ZFG-netwerk.'

Conny Braams, general manager Unilever Benelux: 'Unox is en blijft een heel belangrijk en lokaal ijzersterk merk voor Unilever in Nederland. Het besluit om het partnership met ZFG aan te gaan is genomen met als doel het merk versneld te laten groeien. We verwachten substantiële voordelen te behalen door het benutten van onze gezamenlijke schaalgrootte in Oss. Ook het feit dat Unox gebruik kan maken van zowel de innovatie-, als de investeringskracht van ZFG, versterkt de groeimogelijkheden van het merk. Dit maakt dat de samenwerking met ZFG de beste keuze is voor een gezonde toekomst voor de fabriek, de medewerkers en het Unox-merk'.

Aldo van der Laan, chairman Zwanenberg Food Group: 'De overname van de fabriek past in de strategie van ZFG om het bedrijf verder te ontwikkelen en te laten groeien met een breder aanbod voedingsmiddelen, met de focus op lang houdbare producten. ZFG ziet het tevens als een kans om de positie in soepen en sauzen die zij op dit moment hoofdzakelijk in de UK en de VS heeft, nu ook uit te breiden naar Nederland en de rest van het Europese continent.' De verkoop van de fabriek betekent voor de huidige 325 medewerkers van Unilever in Oss dat zij allen overgaan naar Zwanenberg Food Group. De transactie zal voor goedkeuring aan de Autoriteit Consument en Markt worden voorgelegd en ter advisering aan de ondernemingsraden van Unilever en Zwanenberg Food Group. (PvWK)

Over Unilever in Nederland
'Bij Unilever in Nederland werken in totaal, op verschillende locaties, circa 3.200 mensen. De fabrieken produceren voor zowel de Nederlandse als Europese markt. Unilever heeft in Nederland een sterke merkenportefeuille met bekende merken als Andrélon, Axe, Becel, Ben & Jerry’s, Bertolli, Calvé, Conimex, Dove, Glorix, Knorr, Lipton, Neutral, Ola, Omo, Prodent, Rexona, Robijn, Sun, Unox en Zwitsal. Meer informatie over Unilever en haar merken is te vinden op www.unilever.nl.' (bron: Unilever)


Over Zwanenberg Food Group
'Met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 400 miljoen (2016) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven. Zwanenberg beschikt over twaalf productielocaties in Nederland (zeven), het Verenigd Koninkrijk (drie) en de Verenigde Staten (twee). Het concern heeft sterke posities opgebouwd in de retail en in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via benzinestations et cetera), onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren. Zwanenberg Food Group verkoopt haar producten onder diverse merknamen, waaronder Zwanenberg, Kips, Kraak-Vers en Huls. Daarnaast exporteert Zwanenberg vleesconserven (onder meer onder de merknaam Zwan) naar meer dan honderd landen wereldwijd.' (bron: ZFG)

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken