Eru opent Smeerbar als onderdeel vernieuwde merkstrategie

Eru opent Smeerbar als onderdeel vernieuwde merkstrategie
  • Food-en-retail
  • 26 sep 2025 @ 15:00
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • Geen tag

Koninklijke Eru heeft in winkelcentrum Hoog Catharijne Utrecht de eerste Smeerbar van Nederland geopend. De pop-upstore, die tot en met 10 oktober 2025 open is, geeft consumenten de kans het merk op een nieuwe manier te beleven.

'Met deze pop-upstore betrekken we de consument actief bij waar ons merk voor staat: kwaliteit, heritage en een veelzijdig assortiment,' zegt Audrey van Ham, co-CEO van het oude Woerdense foodmerk Koninklijke Eru. 'Proeven, ontdekken en genieten gaan hier hand in hand. Van de vertrouwde Goudkuipjes tot exclusieve ‘vergeten’ varianten.'

Bezoekers kunnen in de Smeerbar kennismaken met vijftien varianten, waaronder Eru Smoked Cheese en de Prestige Borrelkazen. 'De smaak Crème au Truffe springt er echt uit,' aldus Van Ham. 'Het laat zien dat er volop ruimte is voor variatie en vernieuwing binnen ons assortiment.'

De Smeerbar maakt deel uit van de vernieuwde merkstrategie van Eru. De ervaringen in Utrecht moeten niet alleen de merkbeleving versterken, maar ook inzichten opleveren voor toekomstige innovaties. 'Hoog Catharijne is een bewuste keuze, maar in de toekomst willen we onze merkbeleving ook op andere plekken in het land introduceren,' zegt Van Ham.

Recent breidde Eru het assortiment uit met de Prestige Borrelkazen en het Zuivelkuipje, een eerste stap buiten het smeerkaassegment. Volgens Van Ham bevestigt de positieve waardering van bezoekers dat er veel draagvlak is voor verdere innovaties.

De Smeerbar
fotografie: K.E.

Over Koninklijke Eru
'Koninklijke Eru is een van de bekendste kaasmerken van Nederland en produceert al ruim 200 jaar smeer- en smeltkaas vanuit Woerden. Het merk verwierf grote bekendheid met Eru Goudkuipje, dat inmiddels 65 jaar bestaat. Sinds 2024 maakt het bedrijf onderdeel uit van de St. Paul Group.'

(bron: Eru)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
  • ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken