Dentsu en OOH-partners slapen buiten om daklozen te helpen

Dentsu en OOH-partners slapen buiten om daklozen te helpen
 • Bureaus
 • 1 dec 2023 @ 13:11
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Donderdagnacht 30 november vond de Sheltersuit Sleep Out plaats, waarbij werknemers van Dentsu en Out of Home partners één nacht buiten sliepen om geld op te halen voor de Sheltersuit Foundation.

Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor de productie van Sheltersuits: een wind- en waterdichte jas die daklozen ook kunnen gebruiken als slaapzak. Daarnaast steunen de Out of Home partners: JCDecaux, Ocean, blowUPmedia en CSDigital de Sheltersuit Foundation in de winter met een gratis DOOH netwerk ter waarde van zo’n € 300.000,- en was er ’s nachts een Sleep Out uiting in het straatbeeld te zien.

Deelnemers aan de Sheltersuit Sleep Out moesten €300,- per persoon ophalen voor de financiering van één Sheltersuit. Hier werd vervolgens op verschillende locaties, waaronder het parkeerterrein van Dentsu, één nacht in geslapen. Na reiniging werden deze Sheltersuits aan daklozen overhandigd. Tijdens de avond werd er via een live verbinding uit Enschede door de Sheltersuit Foundation lezingen gegeven over het daklozenprobleem en ervaringen gedeeld van daklozen zelf.

De Dentsu OOH-partner Sleep Out is een uitbreiding van het ‘Out of Home steunt mensen out of home’ initiatief dat in 2016 is gestart met de ‘Laat daklozen niet doodvriezen’ campagne. Dentsu en de Out of Home sector nemen sindsdien niet alleen de zakelijke verantwoordelijk voor reclame in de openbare ruimte, maar tonen ook betrokkenheid voor maatschappelijke problemen in de openbare ruimte.

Thijs Verheugen, Out of Home Director & Social Brand Activation Theme Owner bij Dentsu Benelux: ‘Normaal gesproken ontmoeten we onze zakenrelaties tijdens een netwerkborrel om te praten over het verhogen van de omzet. Nu komen we bij elkaar voor een impactvolle ervaring om daklozen te steunen en te praten over hoe we maatschappelijk kunnen bijdragen.’

Bas Timmer, Founder Sheltersuit Foundation: ‘De toewijding van Dentsu als Sheltersuit Foundation supporter is echt inspirerend en wordt door ons allen enorm gewaardeerd. Het is ook fantastisch dat de Out Of Home exploitanten opnieuw hun steun aan ons project verlenen.’

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken