Wildlands presenteert tienjarenvisie, directeur Van Engelen vertrekt

Wildlands presenteert tienjarenvisie, directeur Van Engelen vertrekt
 • Algemeen
 • 10 jan 2023 @ 14:02
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Interim-directeur Erik van Engelen van Wildlands Adventure zoo Emmen heeft aangekondigd dat hij het park in de loop van 2023 gaat verlaten. De bekendmaking komt tegelijk met het presenteren van het tienjarenplan en de nieuwe visie van het dierenpark.

Van Engelen werd in oktober 2018 aangesteld als interim-directeur met de opdracht om een realistische nieuwe businesscase te maken met perspectief voor de toekomst. Sinds zijn aantreden zijn de kosten fors gereduceerd, zijn er nieuwe dierverblijven toegevoegd en ligt er meer focus op educatie. Ook telt Wildlands op dit moment 40.000 abonnementhouders, het hoogste aantal sinds de opening in 2016.

Van Engelen: ‘Uiteraard neem ik dit besluit met pijn in mijn hart, maar ik heb altijd bij de Raad van Commissarissen en bij de gemeente Emmen aangegeven dat ik aanblijf bij Wildlands zolang dat voor onze situatie nodig is. Met de mooie resultaten van de afgelopen jaren en van onze nieuwe tienjarenvisie ‘Werken aan een duurzame toekomst’ heb ik zoveel vertrouwen in het team en in ons park, dat ik het met een gerust hart los durf te laten.’

President-commissaris Henk Jan Meijer namens de Raad van Commissarissen: ‘We haalden in 2018 met Erik van Engelen een ervaren bestuurder in huis, gespecialiseerd in veranderingsprocessen. Er ligt inmiddels een realistische en duurzame businesscase voor Wildlands met een heldere toekomstvisie. Voor zijn tomeloze inzet, betrokkenheid en voortdurende focus op een gezonde toekomst voor Wildlands en het Atlas Theater, hebben wij enorm veel respect en zijn wij hem zeer dankbaar.’

Toekomstvisie
Met als thema ‘Werken aan een duurzame toekomst’ is de tienjarenvisie gepresenteerd. Deze visie is deels een voortzetting van de huidige strategie als avontuurlijk dierenpark, met speerpunten als thematisering en dierwelzijn. De komende jaren gaat het park meer inzetten op thema’s als duurzaamheid, gezonde voeding en educatie. Het park wil d.m.v. deze strategie de betrokkenheid van de vaste bezoekers versterken en de aantrekkelijkheid voor dagbezoekers vergroten. Daarnaast biedt het plan perspectief voor belangrijke thema’s in een snel veranderende wereld zoals de opwarming van de aarde, schaarste op de arbeidsmarkt en de vermindering van biodiversiteit.

In 2023 start Wildlands met een aantal projecten in lijn met deze toekomstvisie. De ruimte bij de ijsberen onder water wordt opnieuw ingericht. De bezoekers gaan daar op een interactieve manier ervaren wat hun eigen invloed is op het leven in de oceanen en de gevolgen voor de natuur. Zo krijgen zij handvatten mee om zelf de natuur te beschermen. Achter de grote kas wordt een eetbare tuin aangelegd waar bezoekers meer uitleg en inzicht krijgen over het gebruik van planten voor mens en dier. Vooral de inheemse natuur zal hier een belangrijke rol krijgen. Ook op andere plekken in het park wordt meer groen toegevoegd.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken