Nieuwe GPT-varianten keerpunt werkwijze bureau

Nieuwe GPT-varianten keerpunt werkwijze bureau
 • Bureaus
 • 18 jan 2024 @ 14:22
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

De vorige week door OpenAI gelanceerde appstore stond direct vol met allerlei GPTs, vaak met een specifiek doel. Het markeert volgens John Meulemans (Endeavour) een keerpunt in de dienstverlening van bureaus.

Los van GPTs die je helpen met het maken van cocktails, gerechten of kunst, staat er een grote hoeveelheid GPTs klaar om je te ondersteunen bij concepting, content creatie, het runnen van een start-up of het ontwikkelen van een influencer marketing strategie.

Volgens John Meulemans (Endeavour) transformeren deze ontwikkelingen fundamenteel hoe bureaus opereren. GPTs bieden nieuwe mogelijkheden voor automatisering, personalisatie en schaalbaarheid, wat leidt tot snellere, accuratere en klantgerichte oplossingen. Terwijl creativiteit en menselijke intuïtie essentieel blijven, opent de integratie van GPTs de deur naar een nieuw tijdperk van geavanceerde, op maat gemaakte diensten.

Dit is exact de reden dat Meulemans een eigen GPT ontwikkelde. Als influencer marketingspecialist van het eerste uur (2010) modelleerde en trainde hij zijn ‘Influencer Marketing Strategist’ GPT aan de hand van zijn visie en eigen content zoals whitepapers, keynotes en podcasts. En nu helpt zijn GPT merken, bureaus en andere organisaties die strategisch aan de gang willen met influencer marketing en virtuele merkambassadeurs.

Screenshot: Influencer Marketing Strategist GPT

Meulemans: ‘Bureaus die deze technologische vooruitgang omarmen, lopen straks voorop in het bieden van dynamische en impactvolle diensten in een snel veranderende wereld. In mijn ogen biedt het bureau van de toekomst een hybride service, waarbij A.I. en persoonlijke dienstverlening elkaar aanvullen. We leven in een tijd waarin technologie en persoonlijke expertise niet concurreren, maar samenwerken om ongeëvenaarde waarde te bieden. Het opent deuren naar innovatieve marketingstrategieën en een meer geïntegreerde aanpak van klantenservice.’

Wil je zelf ook aan de gang met de ‘Influencer Marketing Strategist’ GPT? Deze is hier te vinden voor GPT Plus gebruikers: https://chat.openai.com/g/g-dKqxNTYwY-influencer-marketing-strategist

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken