Mediahuis groep wil Aachener Verlagsgesellschaft overnemen

Mediahuis groep wil Aachener Verlagsgesellschaft overnemen
 • Media
 • 27 sep 2021 @ 11:20
 • 13963 x gelezen
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

De Europese mediagroep Mediahuis en het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft (AVG), oprichter en eigenaar van de Aachener Zeitung, voeren verregaande onderhandelingen over een mogelijke overname van AVG door Mediahuis. Beide mediabedrijven bevestigen dit nieuws.

Als de gesprekken met succes worden afgerond, wordt Mediahuis de belangrijkste aandeelhouder (70%) van AVG's dochteronderneming Medienhaus Aachen, uitgever van Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten. De gesprekken tussen Mediahuis en AVG verlopen in een constructieve en vertrouwensvolle sfeer en beide partijen verwachten de onderhandelingen binnenkort af te ronden. Een eventuele overname van Aachener Verlagsgesellschaft past binnen de Europese groeiplannen van Mediahuis en stelt de groep in staat haar geografische voetafdruk uit te breiden naar de Duits-Nederlandse grensregio. Andreas Müller, CEO Aachener Verlagsgesellschaft: ‘Al vele decennia hebben kranten in Aken een nauwe band met de Mediahuis-kranten in het aangrenzende Nederlands- en Belgisch-Limburg. Mediahuis en AVG delen bovendien de overtuiging dat een sterke en onafhankelijke journalistiek cruciaal is voor de instandhouding van de democratie. We zien allebei potentieel in regionale mediamarkten en de noodzaak van efficiënte strategieën. Het voelt dus heel logisch om samen vorm te geven aan een duurzame toekomst.’

Groeiambitie
Gert Ysebaert, CEO Mediahuis groep: ‘Onze groeiambitie is duidelijk: we willen verder evolueren als toonaangevend Europees mediaspeler. Na de ontwikkeling van onze groep in België, Nederland, Ierland en sinds vorig jaar ook Luxemburg, is de uitbreiding van onze activiteiten naar de Duitse regio Nordrijn-Westfalen een logische volgende stap. Het gebied sluit niet alleen geografisch aan bij onze bestaande activiteiten, maar in Aachener Verlagsgesellschaft hebben we ook een sterke potentiële partner gevonden met sterke merken en mensen, die een mooie toegevoegde waarde kunnen bieden aan ons portfolio en onze organisatie. Ik kijk er naar uit om de mensen van Medienhaus Aachen in onze groep te kunnen verwelkomen en samen met hen te werken aan een duurzame toekomst.’

Het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft is hoofdaandeelhouder (70%) van Medienhaus Aachen, dat als toonaangevende mediagroep actief is in de regio Aken, Düren en Heinsberg (Nordrhein-Westfalen). Naast het uitgeven van de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten omvat het portfolio van Medienhaus Aachen ook print, digitale media, radio, drukwerk, logistiek, beurzen en postdiensten. Medienhaus Aachen stelt 400 personeelsleden (exclusief distributie) te werk en realiseert een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken