Shopware maakt van Leatherlicious belevingswinkel

Shopware maakt van Leatherlicious belevingswinkel
 • Algemeen
 • 8 okt 2019 @ 11:30
 • 7103 x gelezen
 • Link
 • Sales
  Sales


  BBP Media
 • Branded content
 • 8 okt 2019 @ 11:30
 • 7103 x gelezen
 • Sales

Leatherlicious wilde een webshop met meer beleving. Op aanraden van online marketing bureau Zeo stapte eigenaresse Jenny Duisters over op het platform Shopware. Ze gaat in op de vele voordelen van het e-commerceplatform dat in Nederland steeds meer aan terrein wint.

Voor wie op zoek is naar een leren tas van Nederlandse designers is er geen betere plaats om te shoppen dan bij online boetiek Leatherlicious. Deze webshop verkoopt uitsluitend leren tassen en accessoires van Nederlandse merken, zoals MYOMY do goods, Cowboybags, Castelijn & Beerens en Plevier. ‘Er worden in Nederland veel mooie producten ontworpen en gemaakt’, zegt eigenaresse Jenny Duisters. ‘Die Nederlandse ambacht in lederwaren verdient een mooi plekje in het online winkellandschap.’ De website van Leatherlicious kreeg onlangs een redesign, omdat Duisters meer de nadruk wilde leggen op inspiratie en productbeleving. ‘Er is veel concurrentie in de online tassenverkoop en consumenten gaan altijd zoeken naar het goedkoopste product. In plaats van een standaard webshop wilde ik daarom meer online beleving laten zien. Leren tassen maken al snel dat het product duurder is dan een andere soort tas. Als mensen kiezen voor je product dan wil je, ook zonder een fysieke winkel, met sfeerbeelden uitdragen waarom de tas zo goed bij de consument past. Daarnaast hebben we ons ook gefocust op het bieden van meer klantadvies en een persoonlijke benadering. Verder krijgen klanten door inspirerende blogs een goed beeld van de producten.’

Alles zelf in de hand

Leatherlicious draait op het e-commercep­latform Shopware. Voorheen werd er gebruikgemaakt van Magento 1, maar omdat de ondersteuning ervan volgend jaar stopt werd het tijd om van platform te veranderen. Van het online marketing bureau Zeo, waarmee Duisters sinds de oprichting van haar bedrijf in 2014 samenwerkt, kreeg ze het advies om over te stappen naar Shopware. Het feit dat Duisters meer beleving wilde in haar webshop was een belangrijke reden om te kiezen voor het platform. Andere voordelen zijn dat de back-end omgeving geschikt is voor elke browser en besturingssysteem, en dat het platform werkt met eenvoudige drag & drop-functies. Klanten kunnen eenvoudig gepersonaliseerde content krijgen en worden getarget voor specifieke acties. Een krachtige API maakt het mogelijk dat vrijwel ieder systeem gekoppeld kan worden aan Shopware. ‘Dat vond ik belangrijk, want ik wilde niet het hele klantenbestand en alle producten opnieuw in Shopware zetten’, zegt Duisters. ‘Zeo heeft wat dat betreft een belangrijke rol gespeeld in het succesvol implementeren van het platform. Wat trouwens ook een groot voordeel is, is dat je met Magento heel erg afhankelijk was van het bureau zelf en dat ik nu met Shopware heel veel dingen zelf kan doen.’

Shopping worlds

De overstap naar Shopware is goed bevallen, al moest Duisters in het begin wel wennen aan het nieuwe systeem. ‘Met name als het gaat om de achterkant, de back-end om bestellingen te verwerken en dat soort zaken. Dat was voorheen anders. Maar wat veel beter werkt is dat je alle pagina’s zelf kunt aanmaken, van een mooie landingspagina tot hele shopping worlds. Bij de merken kan ik nu op de pagina hele mooie sfeerafbeeldingen neerzetten en kunnen consumenten direct doorklikken naar een bepaald product. Je kunt alles zelf opbouwen en ook het weghalen van elementen is heel eenvoudig. Met Magento 1 was je erg gebonden aan hetgeen wat er was en daarin kon je de afbeeldingen veranderen. Voor het veranderen van de lay-out van pagina’s had ik developers nodig.’ Door de flexibiliteit van het platform is Duisters nu veel beter in staat om in te springen op cadeauperiodes en andere momenten, geeft ze aan. ‘We zijn nu al bezig met het maken van mooie landingspagina’s voor Black Friday en kerst. Je kunt heel makkelijk bepaalde producten aan een pagina toevoegen en op die manier meer sfeer creëren. Daarnaast zijn we van plan om volgend jaar een shopping world te creëren rondom het festivalseizoen. Op die manier bouw je veel meer aan een verhaallijn en kun je vanuit de verhaallijn producten verkopen.’

Spannende overstap

Dankzij Shopware is het Duisters gelukt om de webshop te creëren die ze vooraf wenste, zegt ze. ‘Het idee was om klanten het gevoel te geven dat ze in een fysieke winkel zijn. Mensen in een winkel gaan rondkijken en die beleving wilden we ook in de webshop. Met sfeerbeelden komen de tassen beter tot hun recht dan met alleen productbeelden, want consumenten zien hoe de tas wordt gedragen en hoe groot die is.’ Duisters is blij dat ze nu Shopware gebruikt, al geeft ze toe dat ze het lastig vond om de overstap te maken. ‘Dat vond ik wel spannend. Je bent natuurlijk het oude systeem gewend en kunt daar je weg makkelijk in vinden. Je bent dan wel benieuwd wat je ervoor terugkrijgt. In het begin wist ik door de vele mogelijkheden niet goed waar ik moest beginnen en ik ben nu nog steeds een beetje aan het wennen. Met sommige dingen ben ik nog onbekend en er zijn heel veel mogelijkheden die ik nog niet eens inzet. Gelukkig kan ik altijd contact opnemen met Zeo als ik iets niet snap en krijg ik bij alles een goede ondersteuning. Die lijntjes zijn heel kort.’

 

Tekst: BBP Media | Beeld: Zuiver Beeld

 

 


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken