[column] MWG eert het heden en vergeet haar verleden

[column] MWG eert het heden en vergeet haar verleden
 • B2b
 • 18 mei 2022 @ 17:38
 • 21051 x gelezen
 • Link
 • Gastblogger
  Gastblogger

  Gastauteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

Een 50-jarig jubileum in Noordwijkerhout zonder oud-voorzitters, dat kan toch niet waar zijn? We zijn gemaakt door onze historie, dames en heren!

Bij een eerbetoon of jubileum trekken en trokken oud-voetballers als Johan Cruijff en Marco van Basten graag nog een keer hun schoenen aan. In Amerika zijn ze daar helemaal goed in. Je krijgt met gemak een ‘Legends’ team van bijvoorbeeld The New York Yankees bij elkaar om iets te vieren. Politieke partijen vieren hun jubilea met oud-prominenten zoals de PvdA dat deed met Job Cohen en Hedy d'Ancona. Een bedrijf als Philips begrijpt dat ook en vraagt Jan Timmer en Cor van der Klugt als oud-ceo’s op bijzondere bijeenkomsten van het bedrijf.

MWG terug naar het verleden

MWG bestaat dit jaar 50 jaar. En natuurlijk gaan ze dat vieren. Er is bedacht dat het heel leuk zou zijn om dat te doen in de Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. De plek waar het MWG-congres en feest destijds groot zijn geworden. De plek waar voor velen uit het vak mooie herinneringen liggen. Alle toppers uit de media en het bedrijfsleven zijn daar voorbij gekomen. En ’s avonds trad André Hazes op en dronken we gezamenlijk een drankje. Of twee. Kortom, met het kiezen van deze plek gaat MWG even terug naar het verleden voor wederom een inhoudelijk programma met ’s avonds een AMMA-uitreiking en het feest.

Oud-voorzitters bouwden uit liefde voor het vak aan MWG

Een prima idee om het 50-jarig jubileum op deze legendarische plek te vieren. En natuurlijk horen daar de mensen bij die MWG mede hebben gebracht waar het nu is. Want besef voor het verleden doet ons het heden verstaan toch? Er zijn veel oud-voorzitters die met veel liefde voor het vak en belangeloos MWG weer een volgende fase in brachten. Van wijlen Andrė Roof tot Hans Germeraad, Walter Vesters, Arian Buurman, Leendert van Meerum, Cora Baas, Ton Rozestraten, Ton Schoonderbeek en vele anderen. Schoonderbeek stond mede aan de wieg van de AMMA’s die donderdag uitgereikt worden.

MWG bestuur moet zich schamen

Maar nee, het MWG-bestuur heeft in al haar wijsheid besloten oud-voorzitters niet uit te nodigen. Ja, op het allerlaatste moment kregen een aantal oud-voorzitters en bestuursleden nog wel snel een 50% kortingsmail, omdat er wat gemor ontstond.

Wat terecht tot grote verontwaardiging leidde bij deze mensen. RESPECT staat met hoofdletters geschreven op de site van MWG. Het is echter ver te zoeken. Het huidige bestuur mag zich echt diep schamen om zo met haar historie om te gaan. De oud-voorzitters vieren het feestje donderdag dus niet mee in het voor hen zo bekende Noordwijkerhout. Nee, ze zitten donderdagavond op de bank en kijken naar History Channel. ‘To know history is to know life’ is het credo van deze zender.

 

Deze blog is van de hand van Ruud de Langen, chief Growth officer Dentsu Benelux

P.S. Ook de redactie van MarketingTribune viste overigens aan de Noordzee achter het net. Ook niet welkom.

 

Gastblogger

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken