Dille & Kamille vandaag op Black Friday uit protest voor één dag gesloten

Dille & Kamille vandaag op Black Friday uit protest voor één dag gesloten
 • Food-en-retail
 • 25 nov 2022 @ 12:18
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • ActivatieMarketing

Patagonia ging ze voor, het Humanistisch Verbond biedt Black Friday-therapie. De Dille & Kamille winkels in Nederland, België en Duitsland én de webwinkel protesteren ook tegen hebzucht-festijn Black Friday. Medewerkers helpen vandaag in de natuur bij Staatsbosbeheer op zes locaties in Nederland.

Om nog meer impact te maken worden ook klanten geïnspireerd om die dag niet te gaan winkelen, maar eveneens de natuur in te gaan. 

Green Friday  
Op de dag dat consumenten wereldwijd worden aangespoord tot kopen door middel van kortingen en acties wil Dille & Kamille, ooit opgericht als tegenreactie op de wegwerpmaatschappij, naar eigen zeggen juist extra aandacht vragen voor de natuur. Als tegenreactie op Black Friday startte het bedrijf in 2018 samen met Trees for All ‘Green Friday’. Dit jaar gaat het familiebedrijf een stap verder en sluit haar deuren volledig.  ‘Geluk zit voor ons niet in korting, maar in dingen die ertoe doen – zoals iets goeds doen voor de natuur,’ zegt Hans Geels, algemeen directeur van Dille & Kamille. ‘Onze medewerkers gaan daarom op Green Friday aan de slag voor Staatsbosbeheer op zes verschillende locaties in Nederland. Hier is vanuit het hele bedrijf erg enthousiast op gereageerd.’  

Groene inspiratie 
Klanten van Dille & Kamille worden op 25 november 2022 geïnspireerd om ook iets groens te doen. In plaats van te gaan winkelen kunnen ze bijvoorbeeld een wandeling maken in de natuur, zelf iets maken voor vogels of zich aanmelden om vrijwilligerswerk te doen bij verschillende landelijke en lokale organsaties. Of het helpt? Geels: ‘Je kan altijd zeggen dat het niet helpt en dat het maar een druppel op de gloeiende plaat is. Wij geloven dat we op deze manier meer bewustwording creëren en zo met zijn allen een steentje kunnen bijdragen.’ 
Voor meer informatie staat hier.
(PvWK)

Kijk op vrijdag 25 november live mee via Instagram @dilleenkamille om te zien wat de medewerkers van Dille & Kamille doen om de natuur een handje te helpen. 

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken