Klarna koppelt influencers en retailers op nieuw platform

Klarna koppelt influencers en retailers op nieuw platform
 • Food-en-retail
 • 30 nov 2022 @ 08:23
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

Klarna lanceert het Creator Platform: een platform dat retailers met influencers verbindt en de resultaten van zulke samenwerkingsvormen real time op de voet volgt.

Retailers zijn volgens Klarna zo beter in staat om specifieke doelgroepen te activeren en hogere rendementen te realiseren via de samenwerking met influencers.

Tegelijkertijd helpt het platform naar eigen zeggen ‘influencers hun inkomsten te vergroten door relevante producten aan te bevelen bij hun volgers.’

Met de lancering van het nieuwe platform kiest Klarna positie in de markt van influencermarketing, die wereldwijd een waarde van ruim 16 miljard dollar vertegenwoordigt. Tegelijkertijd biedt het platform voor de ruim 450.000 retailers die bij Klarna wereldwijd zijn aangesloten ‘een kanaal waarmee zij hun belangrijkste doelgroepen effectief kunnen bereiken.’

Het platform geeft ook een impuls aan diensten die Klarna op het gebied van Affiliate Marketing1 aanbiedt aan retailers en die inmiddels al ruim 600 miljoen leads per jaar genereren. Het platform werd in oktober in de Verenigde Staten gelanceerd en is nu uitgerold in alle 45 landen waar Klarna actief is.

Influencers spelen volgens Klarna een steeds grotere rol in de wereld van online shopping, omdat ze consumenten inspireren en helpen nieuwe merken en producten te ontdekken. Ruim een derde van de Nederlanders die via social media aankopen doen, doet dit rechtstreeks via influencer-pagina’s. Bij Gen Z geldt dit zelfs voor bijna 4 op de 10 consumenten. Toch hebben veel influencers moeite met het vinden van een goede balans tussen het schaalbaar maken van hun activiteiten en het creëren van onderscheidende content. Tegelijkertijd is het voor retailers moeilijk de juiste influencers te vinden en het engagement bij hun doelgroep te meten.  

Emilia de Poret, influencer en Fashion Director van Klarna: ‘Met zijn overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface is het Creator Platform van Klarna een krachtige tool voor elke influencer, ongeacht of je net begint of al een grote achterban hebt. Door met één druk op de knop te kiezen uit duizenden producten die ik aan mijn volgers kan aanbevelen, maakt het platform het heel eenvoudig mijn bereik om te zetten in opbrengsten. Dankzij het dashboard met real time inzichten ontdek ik waarvan mijn volgers houden, zodat ik nóg betere en relevante content kan maken.’

 

Sjaak Hoogkamer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken