Tweede kunstenaar voor The Art of RAW

Tweede kunstenaar voor The Art of RAW
 • Design
 • 22 jul 2022 @ 11:20
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

Eerder dit jaar lanceerde G-Star RAW het nieuwe kunstplatform The Art of RAW. Het denimmerk werkt hiervoor met ontwerptalenten samen om hun passie voor vakmanschap vorm te geven met denim als uitgangspunt.

Na de kick-off met designer Teun Zwets is het nu de beurt aan de Griekse ontwerper Athena Gronti.

Athena Gronti (1993) is het tweede ontwerptalent dat haar creativiteit de vrije loop heeft gegeven voor The Art of RAW. Athena is afkomstig uit Athene (Griekenland) en combineert in haar werk verschillende disciplines zoals fotografie en illustratie. Maar pas toen ze met textiel experimenteerde, besefte ze dat dit het ideale materiaal voor haar was. Textiel heeft voor de ontwerper een sentimentele waarde omdat haar oma naaister was en tijdens haar jeugd altijd borduurde en naaide. Hoewel ze zich er toen niet van bewust was, bleek dit een belangrijk onderdeel van haar opvoeding en toekomst als designer.

Voor The Art of RAW creëerde Athena onder de naam Ariadne’s Thread een bijzondere denim quilt. Ze deed intensief onderzoek naar de geschiedenis en sociologische aspecten van denim wat resulteert in een quilt waarin de verschillende gezichten van de stof te zien zijn. Van opgeruwde plekken tot zachte, verfijnde gedeeltes: Ariadne’s Thread brengt de tegenstellingen feilloos samen. De naam van het werk ontleent zijn inspiratie aan de Griekse mythe, waarin de prinses van Kreta – Ariadne - haar geliefde met behulp van een draad uit een labyrint helpt te ontsnappen. De naam symboliseert voor de designer het meenemen en inspireren van de toeschouwer in de rijke geschiedenis van het materiaal, via haar eigen draad.

Gronti: ‘Denim is voor mij als het water van de textiel. Het is een inspirerend materiaal, bezit zoveel paradoxen en kan transformeren in een verscheidenheid aan vormen en kwaliteiten.’ 

De talenten van de toekomst

G-Star RAW gaat door met het verleggen van creatieve grenzen en werkt met veelbelovende ontwerptalenten samen aan een serie kunstobjecten, waarbij gebruik wordt gemaakt van denim afval en dead stock. Maandelijks worden nieuwe samenwerkingen gelanceerd waarin het materiaal dat bij G-Star centraal staat wordt gerecycled: denim. Het komende jaar zullen er meerdere artistieke terreinen verkend worden: van glaskunst, beeldhouwkunst tot productontwerp. De eerstvolgende samenwerking is met designer Lenny Stöpp.

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken