Social media innovatief ingezet door de foodservice-sector

Social media innovatief ingezet door de foodservice-sector
 • Food-en-retail
 • 14 dec 2021 @ 08:08
 • 27151 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • WinkelenMarketing

Om de merkbetrokkenheid bij de geplaagde horeca te stimuleren onder jongeren, die vaker online kochten en thuisbezorgde maaltijden, zet restaurantketen Vapiano samen met marketingbureau Superminds in op gamification.

Dat gebeurt via social media.

AR-filter van Vapiano
Superminds ontwikkelde in opdracht van wereldwijde restaurantketen Vapiano onlangs een succesvolle social AR game: The Vapiano Slurp Game. Middels een filter moesten spelers zo veel mogelijk pastaslierten opslurpen. Door hun score te delen met de hashtag #SlurpToWin maakten spelers automatisch kans op een jaar lang gratis maaltijden bij een Vapiano-restaurant in eigen land. 

De AR-filter is ontwikkeld door Superminds uit Vught. Zij implementeerden in het spel alle kernwaarden van Vapiano: vakmanschap, saamhorigheid, authenticiteit en fun. Superminds heeft hiermee een campagne uitgedacht en ontwikkelt welke Vapiano letterlijk met hun fanbase verbindt. 

Klein bureau werkt met grote spelers
De AR-filter van Vapiano was een groot succes en werd onlangs uitgelicht in een internationaal artikel van The School of Hospitality & Tourism Management, waar ook de gamification van bedrijven als McDonalds en KFC werden aangehaald. 

'Een eervolle prestatie voor een nog onbekend marketingbureau uit Nederland', aldus het bureau zelf. Inmiddels is ook de tweede AR-filter voor Vapiano een feit; de Pasta Head Festive Filter voor Facebook. Met deze filter speelt Vapiano in op de feestmaand en de populariteit van face filters. Dankzij de filter heb je in een handomdraai een hoofd vol pastakrullen of een kapsel van spaghettislierten. Een face filter is een perfecte manier om met name de online generatie aan je merk te binden. 

Superminds: creatief met resultaat
'Als marketingbureau in merkbeleving werkt Superminds als creatieve partner voor onder andere internationale opdrachtgevers zoals Tarkett, Acer en Vapiano. Superminds opereert op het snijvlak tussen creativiteit en data. Hun concepten zijn altijd verzekerd van waarde en leveren aantoonbaar de beoogde resultaten. Superminds werkt doelgericht en streeft naar langdurige samenwerkingen.'

(bron: Superminds)

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken