Zwarte Cross overweegt verhuizing naar Denemarken

Zwarte Cross overweegt verhuizing naar Denemarken
 • Food-en-retail
 • 4 feb 2022 @ 10:30
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • EvenementMarketing

In Denemarken zijn alle coronamaatregelen verleden tijd, het openbare en culturele leven bloeit weer. 'Dat gun ik alle Zwarte Crossers ook', aldus festivaldirectrice Tante Rikie van de Zwarte Cross, die Nederland oproept hetzelfde te doen. 'Anders verhuizen we zelf.'

De organisatie van de Zwarte Cross roept de Nederlandse overheid dan ook op het Deense model te volgen, maar ziet tegelijk ook mogelijkheden wanneer Nederland op slot blijft. 'Denemarken is maar 5,5 uur rijden vanaf Lichtenvoorde, dat is voor onze Nederlandse fans prima te doen. Daarnaast behoren de Deense en Achterhoekse taal tot dezelfde Nedersaksische taalfamilie, dus qua organisatie en communicatie ter plaatse zien ik en mijn collega's weinig moeilijkheden', aldus mede-eigenaar Gijs Jolink.

Vanwege deze wereld vol nieuwe mogelijkheden zijn de boekers van de Zwarte Cross ineens zo scherp dat ze na vorige week nu alweer een hele lijst met nieuwe namen bevestigen. Een selectie: Sports Team is een Engelse, jonge, energieke act die deel uitmaakt van de nieuwe golf coole indie bands uit de UK. Sloper (NL/BE/UK) heeft twee van de beste drummers van de Lage Landen in één band: Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger) en Beachdog is de nieuwe band van David Achter de Molen, de zanger van wijlen festivalmonster John Coffey.

Slogan 'Welkom Thuus'
Samen met duizenden gelijkgestemden rennen Zwarte Crossers in 2022 nog één laatste maal in de open armen van de afzwaaiende mater familias, godin en bedenker van de Achterhoekse oerknal: Tante Rikie. In haar Tuin der Lusten, die Zwarte Cross-bezoekers het gezamenlijke thuus noemen, vindt men in 2022 sappige groene weides tot zover het oog reikt, zalvende klanken die de knalpiep van Eustachius strelen, paradijselijk geurende feromonen en spijzen, een gouden sap dat maar blijft vloeien en ondertussen vliegt iedereen voorbij op een collectieve high van goeien zin. De slogan wordt officieus al jaren gebezigd door bezoekers, artiesten en medewerkers en het werd volgens de organisatie tijd om de kreet 'Welkom Thuus' officieel te maken.  

Jubeljaar Tante Rikie 
Zwarte Cross vindt plaats van 14 tot en met 17 juli 2022. Het hele jaar, tot aan de Zwarte Cross, staat in het teken van afzwaaiend 'leider Tante Rikie'. Kaarten zijn al uitverkocht, meldt de organisatie, blijkbaar zelfs ook na eventuele verhuizing naar Denemarken. 'De enige betrouwbare manier om nog aan kaarten te komen is TicketSwap. Er zijn nog wel kaarten te koop voor het Startschotgala (een festival met diverse acts op twee podia in Lichtenvoorde, red.). De reguliere kaartverkoop hiervoor start op 11 februari 2022 om 11.00 uur. Tickets zijn vanaf dan verkrijgbaar via de site: www.startschotgala.nl', aldus organisator de Feestfabriek. Meer info klik hier.
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken