NDC Mediagroep start online zender N Channel TV

NDC Mediagroep start online zender N Channel TV
 • Media
 • 2 jun 2014 @ 11:56
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • TelevisieZakelijkMediaInnovatie

NDC Mediagroep, uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad, start met een eigen online tv-zender: N Channel TV. Dit kanaal richt zich vanaf 16 juni op zakelijk ondernemerspubliek in de regio Noord-Nederland.

Naast drie eigen programma’s zal N Channel TV televisieprogramma’s en webinars ontwikkelen en uitvoeren voor klanten in het B2B-segment. De formule is gebaseerd op het bestaande format van 7 Ditches TV, de online tv-zender van media-ondernemer Ronnie Overgoor. NDC Mediagroep heeft hiervoor een licentieovereenkomst gesloten met Overgoor voor het gebruik van het concept en de productie van de drie programma's. Ook zal 7 Ditches TV nauw samenwerken met N Channel TV om voor haar opdrachtgevers en adverteerders internet-televisie te maken.

Ronnie Overgoor, oprichter van 7 Ditches TV: 'Er is een groeiende behoefte aan televisie voor een nieuwe generatie zakenmensen waar ruimte is voor duiding, achtergronden en rust voor goede gesprekken. Het 7 Ditches TV-format heeft zich na twee jaar bewezen als concept voor uitgevers, zakelijke adverteerders en overige organisaties die met internet televisie een vliegende start willen maken en aanloopproblemen willen voorkomen. NDC Mediagroep is de eerste die het concept in licentie neemt. Het totale concept om online tv te maken voor de zakelijke doelgroep wordt geadopteerd, van het businessmodel, het online platform, tot redactie, productie, publicatie en social seeding.'

N Channel TV start met drie eigen programma’s. 'Profile' geeft ons een kijk op de mens achter de ondernemer. In 'Headlines' vinden interviews plaats met lokale ondernemers en wordt het zakelijke nieuws besproken. 'Vorm' laat in interviews creatieve personen aan het woord die zich onder andere bezighouden met architectuur, eten, design en mode.

De programma’s worden gepresenteerd door tv-makers met een relatie en affiniteit met de regio. De eerste vier presentatoren zijn inmiddels bekend en zijn: Rick van der Kleij, Evelien Bouma, Marijke Roskam en Nynke de Jong. Daarnaast wordt er nog gezocht naar extra presentatoren. Er wordt na de zomer met minimaal vijf presentatoren gestart.

Leo Epskamp, interim ceo NDC Mediagroep: 'We zien duidelijke kansen in de groeiende markt van online televisie, zowel voor klanten als voor NDC zelf. Bovendien past online tv perfect in onze visie op de zakelijke markt in het noorden waar, naast print, steeds meer mediaoplossingen worden gevraagd. Online tv is dan een van de mogelijkheden om onze klanten meer creatieve opties te bieden om exposure te genereren.'

Het platform van N Channel TV gaat live op 16 juni via www.nchannel.tvRedactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken