[column] Unseen 2022 selectie fototrends - eyecatchers in print en NFT

[column] Unseen 2022 selectie fototrends - eyecatchers in print en NFT
  • Media
  • 23 sep 2022 @ 15:00
  • Link
  • Klaus van den Berg
    Klaus van den Berg


    Klaus van den Berg
  • PrintStorytellingCreatie

De fotobeurs Unseen 2022 is geopend op het Westergasterrein in Amsterdam. Dit jaar opvallend minder thema’s als milieu, planeet en duurzaamheid. Ook vrouwelijk naakt wordt veel minder getoond dan voorheen, een logische reactie op de Me Too-beweging. Het is tijd voor een nieuwe visuele tijdsgeest, en dat levert Unseen 2022.

Interessant zijn de vele vrouwelijke fotografen en hun ‘Female Gaze’, foto’s van alle generaties en soorten van mannen wereldwijd en mannelijk naakt die een nieuwe fototrendrichting lijkt te gaan zetten die relevant kan zijn voor ook Nederlandse marketeers en hun merkcampagnes. Als fotobeeld trekt de man als foto-object nu veel aandacht.

Ook recent werk van fotografen in wereldwijde lockdowns komt nu naar buiten op Unseen 2022, waarbij een focus op de eigen omgeving en naasten een nieuwe golf van intieme, huiselijke foto’s oplevert die de fototrend ‘Mikrokosmos’ voorspelt; het meer focussen op de eigen, dagelijkse omgeving in plaats van op de grote en de boze buitenwereld.

De nieuwste vorm van ‘stopping power’ heeft de stand van de Nederlandse start-up ‘Unveil’ die kunstfotografie binnenkort gaan verkopen als NFT met ook een certificaat erbij voor het drukken van een officieel geregistreerde print van het door de koper digitaal aangeschafte werk. Kunstfotografie als een digitale aankoop die eventueel ook kan, maar niet persé meer hoeft te worden geprint, is een veelbelovende en spannende toekomstbelofte van dit nieuwe merk van jonge en super-enthousiaste Nederlandse ondernemers m/v die vanaf nu het volgen waard zullen gaan zijn.

Klaus van den Berg
marktonderzoeker


Francesca Catastini, OstLicht Gallery for Photography, Wenen


John Yuyi, 193 gallery, Parijs


Anna Breit, OstLicht. Gallery for Photography, Wenen


Maria Bodil, Underpromise agency, NFT bij Unveil


Shen Wei, courtesy SinArts Gallery Leiden and the artist


Alisa Sibirskaya, Valid Foto Bcn Gallery, Barcelona


Erwin Olaf, Ron Mandos gallery, Amsterdam


Wanda Tuerlinckx, NFT bij Unveil


Peyman Hooshmandzadeh, Ag gallery, Teheran


Mous Lamrabat, X-Rated #1.5, 2017, Courtesy of Loft Art Gallery

 

 

 

Klaus van den Berg

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken