Europese campagne toerisme Frankrijk

Europese campagne toerisme Frankrijk
 • Online
 • 27 mei 2021 @ 14:42
 • 11568 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Marketing

Voor het eerst slaan Atout France, de 13 regionale VVV-kantoren van Frankrijk en verschillende privébedrijven uit de toerismesector de handen ineen om Frankrijk te positioneren als de ideale vakantiebestemming.

Toeristen zijn welkom in Frankrijk om “Wat er echt toe doet” te komen ervaren.

Het toerisme is een van de zwaarst getroffen sectoren. Volgens de WTO (World Tourism Organization) is het aantal internationale aankomsten (zowel voor zaken als toerisme) wereldwijd met 74% gedaald. Dat betekent 1 miljard minder aankomsten ten opzichte van 2019. Volgens de nationale bank van Frankrijk zijn de omzetcijfers binnen het toerisme in Frankrijk in 2020 met 50% gedaald ten opzichte van 2019.

Hoewel het virus nog niet helemaal verdreven is, kan de Franse regering soepelere maatregelen instellen voor de ontvangst van buitenlandse toeristen. Dit dankzij de dalende besmettingscijfers en de stijging van het aantal gevaccineerde mensen in heel Europa. Sinds 3 mei zijn Europese toeristen opnieuw welkom in Frankrijk, mits ze in het bezit zijn van een negatieve PCR-test. Dit is een positieve ontwikkeling die ervoor kan zorgen dat toeristische activiteiten langzaam weer opgepakt kunnen worden.

Dit is de reden een gezamenlijke strategie om de toeristen weer naar Frankrijk te trekken. In de campagne wordt Frankrijk neergezet als een ideale reisbestemming voor de Europese toeristen. Die Europese toeristen waren al goed voor 75% van het totaal aantal buitenlandse bezoekers in Frankrijk. In 2021 zou dit percentage zelfs moeten stijgen naar meer dan 85%.

Wat er echt toe doet #ExploreFrance

Onder de noemer #ExploreFrance nodigt de campagne toeristen van 10 verschillende Europese markten uit om “Wat er echt toe doet” te komen ervaren in Frankrijk. De nadruk zal gelegd worden op het vernieuwde en aangepaste aanbod dat voldoet aan de wensen van de reizigers. Er is in deze campagne veel aandacht voor slow tourism, natuur, cultuur, erfgoed en art de vivre. Op verzoek van alle deelnemers zal duurzaamheid de groene draad vormen in deze campagne.

De campagne zal in delen worden uitgerold, verspreid over de zomer en het naseizoen. Op deze manier kan er rekening worden gehouden met zowel het stappenplan dat de Franse regering heeft aangekondigd als de ontwikkelingen in de verschillende Europese landen rondom reisrestricties.

De campagne zal hoofdzakelijk digitaal zijn en richt zich op gezinnen, millenials en DINKs (koppels zonder kinderen).

In totaal zal er in 2021 zo’n 10 miljoen euro worden geïnvesteerd in de campagne door zowel de Franse regering (via Atout France) als de 13 Franse regionale VVV-kantoren en private partners.

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken