Stressless stopt als hoofdsponsor ploeg Bart Veldkamp

Stressless stopt als hoofdsponsor ploeg Bart Veldkamp
 • Sponsoring
 • 27 jan 2016 @ 10:43
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • SportOlympische SpelenSponsoringMarketing

Stressless Nederland heeft het management van schaatsploeg Team Stressless laten weten eind dit seizoen te stoppen als hoofdsponsor. Het Noorse meubelbedrijf is drie seizoenen naamsponsor geweest van het team onder leiding van coach Bart Veldkamp.

'Als sponsor hebben wij vooral dit seizoen alle doelstellingen in het schaatsen bereikt en als Team Stressless nationaal én internationaal diverse keren het podium bereikt. De naamsbekendheid van Stressless is daarmee gegroeid', zegt Thomas van Aalten, commercieel directeur van Stressless Midden-Europa. 'Ons moederbedrijf heeft aangegeven dat we het marketingbudget op een andere manier gaan invullen en uit de sportsponsoring stappen.'

Manager Bart Veldkamp betreurt het vertrek van de hoofdsponsor, maar bedankt Stressless voor haar inzet en betrokkenheid bij de opstart van het internationale team. 'We hebben ons de afgelopen jaren ingezet om het team met een onderscheidende aanpak op te zetten en we hebben daar in alles steun voor gekregen vanuit Stressless. Als team geloven we in de aanpak om vanuit een sterke Nederlandse basis de schaatssport verder internationaal te ontwikkelen en zo een platform te bieden aan Nederlandse bedrijven. Maar ook aan internationaal georiënteerde bedrijven die een voet aan de grond willen krijgen in Nederland. Stressless, van origine een Noors bedrijf, was daar een goed voorbeeld van. Het is een compliment voor ons om te horen dat Stressless deze doelstelling heeft bereikt.'

Veldkamp heeft vertrouwen in de internationale schaatsploeg die is opgebouwd en gaat nu in gesprek met nieuwe partijen die het team willen begeleiden richting de Olympische Spelen van 2018. 'Met onze internationale en nationale uithangborden zoals Brittany Bowe, Joey Mantia, Jan Blokhuijsen en Bart Swings willen we de komende jaren doorgroeien en de ploeg verder ontwikkelen. En op die manier waarde blijven bieden aan de schaatssport en onze partners.'

Team (nu nog) Stressless blijft focussen op de komende periode, 'waar we nog een aantal keer willen scoren tijdens de World Cups en wereldkampioenschappen', aldus Veldkamp. De ploeg zegevierde dit seizoen al meerdere keren. Bowe, wereldkampioene sprint in 2015, verbrak het wereldrecord op de 1000 meter tijdens de World Cup in Salt Lake City. Swings en Blokhuijsen wonnen zilver en brons op het EK Allround in Minsk en Blokhuijsen werd afgelopen weekend Nederlands allround-kampioen.

De internationale schaatsploeg van Team Stressless heeft als missie om de schaatssport internationaal te ontwikkelen door kennis te delen en door schaatsers uit verschillende landen met elkaar te laten samenwerken. Op sportief vlak wil de ploeg het maximale uit een atleet halen door een persoonlijke aanpak, omdat elk individu een eigen ‘blueprint’ heeft.

De ploeg bestaat uit Brittany Bowe (VS), Manon Kamminga (NED), Bart Swings (BE), Jan Blokhuijsen (NED), Joey Mantia (VS) en Daniel Greig (AUS). Coaches zijn de Australiër Desly Hill en Jelle Spruyt uit België. De ploeg staat onder leiding van managers Bart Veldkamp en Dennis van der Laan.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken