Christine le Duc stapt in vrouwelijk racingteam

Christine le Duc stapt in vrouwelijk racingteam
 • Sponsoring
 • 30 jun 2021 @ 10:02
 • Link
 • Ryan Baij
  Ryan Baij

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • SponsoringSport

Christine le Duc wordt de hoofdsponsor van van het vrouwelijke racingteam Driven by Ambition. Op 3 juli rijdt het team mee in de 8 uur van Zandvoort.

Het vrouwelijke racingteam bestaat uit Audrey van Ham (CEO Christine le Duc en reeds 20 jaar actief in de autosport), Daniëlle Kleyheeg (oprichter van detacheringsbureau i4talent en race instructeur), Evelin Dorssers (Sales Coördinator en automotive expert) en Vivienne Weijs (financial controller en race/rally coureur). Al deze vrouwen zijn niet alleen coureur, maar ook rolmodel bij Lead Your Future, een platform waar jonge, vrouwelijke talenten worden gekoppeld aan succesvolle ondernemers.

Het doel van het raceteam is om middels het racen jonge, vrouwelijke talenten te koppelen aan bedrijven uit branches die de vrouwelijke doelgroep lastiger bereiken, zoals de automotive branche. ‘De reden dat wij in dit team stappen is omdat wij vinden dat het allemaal wel wat spannender mag qua beleving en dat de branche een vrouwelijke inbreng verdient. Dit past dan weer goed bij onze missie: live your fantasy’’, aldus Audrey van Ham, CEO Christine le Duc.

‘Het gaat er niet om dat je vrouw bent, het gaat erom dat je geleerd wordt dat alles mogelijk is als je er maar voor gaat. Die motivatie komt niet vanuit influencers of een opleiding, je moet er zelf voor aan de slag. Een goed voorbeeld of een rolmodel helpt hierbij’, vervolgt Van Ham.

‘Het gaat er niet om dat je vrouw bent, het gaat erom dat je geleerd wordt dat alles mogelijk is

Meer vrouwen naar de top
Het team van Christine Le Duc merkt dat er nog altijd weinig vrouwen aan de top van een bedrijf of een sport staan in een branches die van oudsher mannelijk georiënteerd zijn, iets waar het team verandering in wil brengen. Zij zijn ervan overtuigd dat als er bewuster met deze stelling om wordt gegaan, meer voorbeelden worden getoond van het feit dat het mogelijk is om kansen te pakken en aan de top te staan, dat er meer jong (vrouwelijk) talent terugkomt in zowel de boardrooms als in verschillende sporten.

Via de platformen ‘Club le Duc’ en Lead Your Future wil Driven by Ambition deze samenwerkingen verder uitwerken en alle initiatieven, bedrijven en talenten aan elkaar linken. Ook de Koninklijke Nederlandse Automobiel Federatie is blij met dit initiatief: ‘Als eerste vrouwelijke bestuurslid in de historie van de KNAF is het voor mij van belang om aspecten als groei en diversiteit mee te nemen in ons beleid. Dit soort initiatieven dragen daar zeker aan bij.’ aldus Daniëlle Kleyheeg, bestuurslid van de KNAF en coureur bij het team Driven by Ambition.

Foto: Het team van Driven By Ambition v.l.n.r.: Vivienne Weijs, Audrey van Ham, Evelin Dorssers en Danielle Kleyheeg

Ryan Baij

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken