Emirates start partnerschap met tennistoernooi Wimbledon

Emirates start partnerschap met tennistoernooi Wimbledon
 • Sponsoring
 • 26 feb 2024 @ 14:15
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft haar vierde ‘Grand Slam’ binnengehaald door een meerjarig partnerschap aan te gaan met een van 's werelds meest prestigieuze tennisevenementen: The Championships, Wimbledon.

Als officiële luchtvaartpartner van The Championships is de luchtvaartmaatschappij nu de partner van alle vier de Grand Slam-toernooien. Als officiële luchtvaartpartner van Wimbledon mag Emirates aan branding op de baan op het Centre Court en Court No.1 doen, activiteiten ter plaatse om in contact te komen met tennisfans, marketing-, digitale- en sociale mediarechten, hospitality tickets en een kans voor de luchtvaartmaatschappij om deel te nemen aan het populaire 'Wimbleworld' op het metaverse-platform, Roblox, met Emirates' branded tennisbanen en hindernisbanen.

Daarnaast slaan Emirates en Wimbledon ook de handen ineen om sociale impact-initiatieven in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen. Onder de samenwerking wordt ‘Force for Good’  fonds van meerdere miljoenen opgericht om initiatieven te ondersteunen en te promoten die een positieve invloed hebben op de samenleving en lokale gemeenschappen. Verdere details over dit fonds worden in 2024 bekendgemaakt.

Sir Tim Clark, President van Emirates, zei: ‘Van hard court naar gras court - we zijn trots om onze aanwezigheid in de wereld van tennis uit te breiden. Wimbledon is een belangrijk sportevenement dat door miljoenen mensen over de hele wereld wordt bekeken, en we zijn verheugd om verbonden te zijn met zo'n gerespecteerd merk. Emirates heeft tennis altijd ondersteund en als sponsor van alle vier de Grand Slams is onze toewijding aan de sport standvastig. We verheugen ons erop deze zomer uitmuntend tennis te presenteren en samen met fans van over de hele wereld het beste van de sport te vieren.’

Deborah Jevans CBE, voorzitter van de All England Club: ‘We zijn verheugd om Emirates te verwelkomen in onze familie van Officiële Partners van Wimbledon. Door samen te werken met Emirates, als officiële luchtvaartpartner, versterkt Wimbledon haar band met een premium merk en een van de vooraanstaande sponsors van tennis en sport wereldwijd. Nu Emirates haar vierde decennium van betrokkenheid bij tennis ingaat, brengt deze veelbelovende samenwerking de investeringen van de organisatie in de sport naar een hoger niveau en versterkt het de banden met de tenniswereld. We hebben dit jaar recordniveaus van belangstelling gezien, zowel uit het Verenigd Koninkrijk als van over de hele wereld, om deel te nemen aan The Championships. De steun van officiële partners zoals Emirates draagt bij aan het handhaven van het evenement op het hoogste niveau van sport, zowel voor spelers als fans.’

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken