Nieuwjaarsduik uit Blik

Nieuwjaarsduik uit Blik
 • Bureaus
 • 8 dec 2020 @ 08:42
 • 21868 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Campagnes

Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland, organisator van de traditionele duik in Scheveningen, heeft vanwege het coronavirus besloten het evenement op 1 januari 2021 niet door te laten gaan. Maar er is een opvallend alternatief.

De organisatoren van de Nieuwjaarsduik hebben de afgelopen maanden alle mogelijkheden bekeken om het evenement tóch door te laten gaan. Uiteindelijk is besloten om soepblikken met écht Noordzeewater aan Nederland aan te bieden, een idee van reclamebureau Being There. ‘Als de mensen niet naar de zee mogen komen, brengen we de zee gewoon naar de mensen. Met de Nieuwjaarsduik uit Blik hebben we een mooi alternatief. Hopelijk wordt het net zo leuk!,’ zegt Alex Schuttert van de Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland. Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag werd gevraagd om het eerste blik met zeewater te vullen.

Echt Noordzeewater uit blik

De komende weken kunnen Nieuwjaarsduik-fans via nieuwjaarsduik.nl gratis een pakket met twee limited edition blikken Noordzeewater aanvragen, zolang de voorraad strekt. Met die blikken kan op 1 januari om 12:00 uur samen met nog tienduizenden andere landgenoten worden meegedaan aan een grootse officiële ‘thuisduik’: in eigen tuin, op het balkon of in de badkuip. Om zo het nieuwe jaar net zo fris als normaal te starten.

De Nieuwjaarsduik komt in 2021 uit blik. De Haagse Burgemeester Jan van Zanen vulde het eerste blik met water uit de Noordzee.

We vonden het thuisduik-idee zo sympathiek in al z’n eenvoud, dat we direct hebben besloten om het te omarmen met de Nieuwjaarsduik uit Blik

'De nieuwjaarsduik is niet weg te denken bij de start van het nieuwe jaar,’ zegt Esther van Spronsen van Unox. ‘In een tijd dat veel van onze zekerheden wegvallen, vonden we het juist belangrijk om het jaar traditioneel te starten; met die oer-Hollandse frisse plons in het water. We vonden het thuisduik-idee zo sympathiek in al z’n eenvoud, dat we direct hebben besloten om het te omarmen met de Nieuwjaarsduik uit Blik. We denken dat iedereen graag 2020 van zich af wil spoelen om met een frisse blik 2021 te beginnen.’ De nieuwjaarsduik steunt ieder jaar een goed doel. Zo ook deze alternatieve editie: voor elke Nieuwjaarsduik uit Blik, worden twee blikken erwtensoep aan de Voedselbank geschonken.

Credits

Verantwoordelijk bij klant: Esther van Spronsen, Maud Meeus, Marit van Vliet, Liane Lens en Jan van den Berg.

Concept ‘Nieuwjaarsduik uit blik’ en campagne: Being There

PR: Banka Media – een initiatief van Winkelman en Van Hessen

Content Productie: Fast Forward Amsterdam

Productie blikken zeewater: Zaanlandia Blikverpakkingen en Sportvibes

 

 

 Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken